Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η Μάχη της Κρήτης(Βίντεο)

Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής» («Unternehmen Merkur»). Ήταν αμυντική και όχι επιθετική επιχείρηση, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Οι Γερμανοί είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν τα νοτιοανατολικά τους νώτα, ενόψει της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα (Εκστρατεία στη Ρωσία) και να εξορμήσουν στη Βόρεια Αφρική, με εφαλτήριο την Κρήτη, όπως πίστευαν οι Σύμμαχοι.

Βρετανική Vogue: Αποθεώνει τον Μινωικό πολιτισμό - Τί είναι το Grecian Chic

Το καλοκαίρι το στιλ οφείλει να είναι αιθέριο, αέρινο, ηλιόλουστο και μίνιμαλ! Κάτι σαν το ελληνικό καλοκαίρι δηλαδή...
Ανάμεσα σε πολλές και μεγάλες τάσεις και εφήμερα trends που αναδύονται κάθε τόσο, αυτό που ξεχωρίζει με την αίγλη του είναι το κλασικό, το διαχρονικό.
Στον χώρο της μόδας, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τον όρο Grecian chic αναφερόμενο στην αρχαιοελληνική αισθητική και ύφος.

Προκλητικός ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων: Θα εκπληρώσουμε κάθε καθήκον στο Αιγαίο χωρίς δισταγμό

"Κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς γι' αυτό το ζήτημα", ξεκαθάρισε ο Χουκούσι Ακάρ

Σε νέες δηλώσεις που φορτίζουν περαιτέρω το κλίμα στο Αιγαίο, προχώρησε η τουρκική πλευρά.

 Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από την Ελλάδα να μην κάνει "λάθος εκτιμήσεις".

Σκόπια: «Όχι» στη «Μακεδονία του Ίλιντεν» από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης

Ο Ζάεφ χρειάζεται την υποστήριξη του VMRO-DPNE για να ισχύσει οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι αντίθετο στην αλλαγή του ονόματος της χώρας σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», υπονομεύοντας έτσι τις προοπτικές επίλυσης μιας διαμάχης δεκαετιών με την Ελλάδα, σχολιάζει το Reuters.
Ο Ζάεφ χρειάζεται την υποστήριξη του VMRO-DPNE για να ισχύσει οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος.
Ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο 120μελές κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για να εγκριθεί η νέα ονομασία, αναφέρει το Reuters.

Ιταλία: «Κλείδωσε» η κυβερνητική συμμαχία Πέντε Αστέρων - Λέγκας του Βορρά

Δεν θα αναλάβουν την πρωθυπουργία Σαλβίνι και Ματαρέλα - «Είναι ένα όνομα που ικανοποιεί όλους», δήλωσε ο αρχηγός της Λέγκας
Έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του νέου πρωθυπουργού στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Πρόσθεσε, δε, ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο θα αναλάβουν την πρωθυπουργία.