Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ποιο Άλλο ΕΘΝΟΣ στην Ευρώπη Έχυσε ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ, Για τον Αγώνα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;

Από το 1821 μέχρι το 1944 ΕΧΟΥΜΕ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!
ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΥΣΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ, ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ; ΑΠΟ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944 ΕΧΟΥΜΕ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ! ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Toῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ιστορία μαρτυρεί ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης και θα έπρεπε ως εκ τούτου να έχουμε αυξηθεί δια μέσου των αιώνων και να είμαστε σήμερα ένα από τα πολυπληθέστερα έθνη της γης.

Χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα στο Europa Cup, 9-8 τη Ρωσία!

Η Εθνική πόλο γυναικών ήταν καλύτερη και επικράτησε 9-8 της Ρωσίας στην Ισπανία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παρθενικό Europa Cup.

Αν και το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό και στα πρώτα δυο οκτάλεπτα η Εθνική σκόραρε με το... στογονόμετρο, η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 9-8 της Ρωσίας στην Ισπανία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παρθενικό Europa Cup.

Ένα κρυφό κείμενο αρχαίου Έλληνα γιατρού ήρθε στο φως - Πρόκειται για το έργο του Γαληνού «Για τα μείγματα και τις δυνάμεις των απλών φαρμάκων»

Ένα ιατροφαρμακευτικό κείμενο του διάσημου Έλληνα γιατρού της αρχαιότητας Γαληνού αποκάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ σε ένα παλίμψηστο χειρόγραφο, κρυμμένο κάτω από ένα επιφανειακό κείμενο με ψαλμούς, και άρχισαν να το διαβάζουν. Είναι η πρώτη φορά μετά από 1.000 περίπου χρόνια, αφότου σκεπάστηκε το αρχαίο χειρόγραφο, που διαβάζεται και πάλι.
Πρόκειται για το έργο του Γαληνού «Για τα μείγματα και τις δυνάμεις των απλών φαρμάκων», το οποίο μεταφράσθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα συριακά, μια γλώσσα που αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στα ελληνικά και στα αραβικά, βοηθώντας σημαντικά στη διάδοση των γνώσεων του Γαληνού στον ισλαμικό κόσμο.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής. Όταν η ώρα θα δείχνει 03:00, πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες μας στις 4:00.
Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).
Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Δρομολογήθηκε ο σχεδιασμός για την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Ωριμάζει αργά αλλά σταθερά το έργο για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Όπως σας είχε αναφέρει σε...προηγούμενο ρεπορτάζ το ypodomes.com από τις 29 Ιανουαρίου οι διαγωνιζόμενοι κατέθεσαν εναλλακτικές μελέτες για το έργο που περιλαμβάνουν τρόπους χρηματοδότησης, διαμόρφωση προτάσεων για τα νομικά κείμενα που θα διέπουν τι συμφωνίες.
Από αυτή τη φάση θα προκύψει ο βασικός σχεδιασμός του έργου και στη συνέχεια θα σταλεί στο ΥΠΕΝ και την Περιφέρεια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Νέος νόμος για τα κατοικίδια: Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα - Που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες φιλόζωοι

Αν ο ιδιοκτήτης παραλείψει να ενημερώσει το βιβλιάριο του ζώου του αντιμετωπίζει πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αν εκπαιδεύσει το ζώο του για μονομαχία, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ
Πιο αυστηρός γίνεται ο νόμος για όποιον αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ζωάκι συντροφιάς, σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη, με την υποχρεωτική στείρωση να αποτελεί βασική υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Επίθεση στην Γαλλία: Υπέκυψε ο αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων - Συγκίνηση σε ολόκληρη την χώρα

«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Στα τραύματά του υπέκυψε ο ηρωικός αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της λεγόμενης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ NAVTEX ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Στο «μικροσκόπιο» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά πλέον το Καστελλόριζο, καθώς από την Παρασκευή (23/03) η Άγκυρα εξέδωσε μια νέα απαράδεκτη ναυτική οδηγία προς ναυτιλλόμενους (NAVTEX), δια της οποίας αποκλείει το ακριτικό νησί, για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης, στις 27 Μαρτίου και από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00.

Ο Τσίπρας «έκλεισε» τη συμφωνία για «Gorna Makedonija»(Βίντεο)

Για επίδειξη ανευθυνότητας από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο η ΝΔ

Σε μια άτυπη προαναγγελία του ονόματος της FYROM, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των '27'.

Απαντώντας σε δημοσιογράφο της της γείτονος χώρας, η οποία και συστήθηκε ως εργαζόμενη στο πρακτορείο της ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός σχολίασε:

Οι επιπτώσεις του Κουρδικού - ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα - Η βαρβαρότητα της Τουρκίας

Οι επιπτώσεις του Κουρδικού
Του Ν. Λυγερού

Το Κουρδικό απασχολεί όλο και περισσότερο την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ. Η αλλαγή φάσης που προκάλεσε η μεγάλη συμμαχία μέσω της αντιμετώπισης των τρομοκρατικών δυνάμεων της Daesh, δεν είναι μόνο τοπική αλλά τεράστια. Έτσι οι επιπτώσεις του Κουρδικού αγώνα κι όχι πια μόνο του ζητήματος, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για μια λεπτομέρεια στην περιοχή αλλά για μια καταλυτική δράση που προκαλεί αντίδραση και δημιουργεί νέα δομικά στοιχεία. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ιράκ προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπήρχαν στο παρελθόν σε σχέση με τους Κούρδους. Διότι βλέπει τώρα με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν δεν είναι πια μία ουτοπία αλλά ένα όραμα που ετοιμάζεται για υλοποίηση. Επίσης αντιλαμβάνεται ότι η προσέγγιση της Τουρκίας όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική αλλά επιδεινώνει την όλη κατάσταση και οδηγεί σε πιο ακραίες διαμάχες λόγω γοήτρου που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα επί της ουσίας.

Σκοπιανό και Ιδεολογία - Οι απελευθερωτές της Κύπρου

Σκοπιανό και Ιδεολογία
Του Ν. Λυγερού

Αν μερικοί θεωρούν ότι τα Σκόπια και η Ελλάδα έχουν έρθει πιο κοντά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, είναι λόγω εντυπώσεων που δημιουργούνται μέσω της ιδεολογικής προπαγάνδας. Αυτοί που έχουν ακόμα μια κομμουνιστική προσέγγιση των πραγμάτων, εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα της εκδίκησης σε πρώτο επίπεδο και της δικαίωσης σε δεύτερο. Διότι πριν από δεκαετίες η ιδεολογία τους πάλευε για την αναγνώριση της σοσιαλιστικής Μακεδονίας με την έννοια του κομμουνισμού.

Ενεργειακή σκακιέρα χωρίς Τουρκία - Αρχιεπισκοπή της Κρήτης και Ενέργεια

Ενεργειακή σκακιέρα χωρίς Τουρκία
Του Ν. Λυγερού


Η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι εργαλείο αντιπαράθεσης με την Τουρκία αλλά της υψηλής στρατηγικής της Ελλάδας. Δεν ασχολούμαστε με την ΑΟΖ λόγω Τουρκίας αλλά λόγω κυριαρχικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενεργειακού οδικού χάρτη 2020 και 2050, λόγω Ανατολικής Μεσογείου, λόγω συμμαχιών στους υδρογονάνθρακες. Η Τουρκία βρίσκεται εκτός ενεργειακής σκακιέρας στη Μεσόγειο, έτσι η στρατηγική μας τόσο τοποστρατηγικά και όσο χρονοστρατηγικά δεν έχει αυτή τη χώρα στις επιλογές για αλληλεπίδραση και αλληλοσυμπληρωματικότητα.

7-8-626... ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...!!! Ο «ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ»!


Ο Βυζαντινός Στόλος καταναυμαχεί και διασκορπίζει τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων που πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη.

Η νίκη αποδίδεται στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώνεται ο «Ακάθιστος Ύμνος»

O Ηράκλειος κατά το σχεδιασμό των πολεμικών του επιχειρήσεων γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του ήταν η προστασία της Πόλης από τους αναξιόπιστους Αβάρους σε συνδυασμό και με τις κινήσεις αντιπερισπασμού των Περσών.