Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ : ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Ιστορικός Σαράντος Ι. Καργάκος για το Σκοπιανό: «Ἀμυκλαῖοι σιγῆ ἀπώλοντο»
Ἐάν τό Σκοπιανό ζήτημα εἶχε ἀντιμετωπισθεῖ ἀπό τή διεθνῆ κοινωνία μέ τούς κανόνες τῆς ὀρθῆς λογικῆς, ἡ λύση τοῦ ὀνόματος θά εἶχε βρεθεῖ ἀμέσως μετά τήν κατάρρευση τῶν τιτοϊκῶν κατασκευῶν.
Στό μάθημα τῆς Λογικῆς, πού διδαχθήκαμε οἱ παλαιότεροι, μάθαμε ὅτι ὑπάρχουν ἔννοιες ΟΛΟΥ καί ΜΕΡΟΥΣ.
Ἡ Ἑλλάς, ὡς κράτος, εἶναι ἔννοια ὅλου πού ἐμπεριέχει καί τήν Μακεδονία ἀλλά ὡς ἔννοια μέρους.
Ἐπί Γιουγκοσλαβίας, τό νῦν κράτος τῶν Σκοπίων ἦταν ἔννοια μέρους πού δέν τό νιώθαμε –καί πολύ κακῶς– σάν κάτι ἔντονα ἐνοχλητικό.

Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Είναι ο τίτλος της επαναστατικής προκήρυξης που κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας (σημερινό Ιάσι Ρουμανίας) στις 24 Φεβρουαρίου 1821 και σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Η προκήρυξη καλεί όλους τους Έλληνες να ξεσηκωθούν και αναφέρεται στους αγώνες που έκαναν οι ευρωπαϊκοί λαοί για να διώξουν τους τυράννους τους. Ακόμη, διαβεβαιώνει έμμεσα ότι η Ρωσία (η «Κραταιά δύναμις» του κειμένου) θα βοηθήσει την Ελληνική Επανάσταση.
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης (1792-1828), αξιωματικός του ρωσικού στρατού και υπασπιστής του τσάρου Αλέξανδρου Α’, είχε αναλάβει από τις 12 Απριλίου 1820 την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας, μετά την άρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ… ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Άλλο ένα χαρακτηριστικό σκάνδαλο, που δείχνει πως αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι τα ιστορικά χριστιανικά μνημεία στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας, όπως εκκλησιές και άλλα σχετικά.

Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία στην πόλη του Ελαζίγ, νοτιοανατολικά της Άγκυρας, η οποία έχει μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες ενώ ένα μέρος της χρησιμεύει σαν… παρκινγκ των περαστικών!

Πάτρα:Επιστρέφει ο εφιάλτης με τις τσούχτρες–Τα δίχτυα στον Κορινθιακό μεγαλώνουν το πρόβλημα Με καταστροφή απειλούνται καταστήματα και τουριστικές μονάδες

Με το φάντασμα των Μεδουσών να πλανάται και για την ερχόμενη τουριστική σεζόν πάνω από τα κεφάλια τους, οι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων βλέπουν το χρόνο να κυλάει για την έλευση της άνοιξης και του καλοκαιριού 2018.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει , πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κατάσταση στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αχαΐας θα είναι αφόρητη, με τις εικόνες των κολυμβητών που κρατούν απόχες για να απομακρύνουν τις τσούχτρες και τις μέδουσες να επιστρέφουν.
Αυτό σημαίνει πως για μία ακόμα χρονιά θα υπάρξει μεγάλη οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμα και «τσουνάμι» ακυρώσεων στις ενοικιάσεις δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες .

Ανεκδιήγητος! Ομολογεί την αποτυχία του ο «Σουλτάνος» και ρίχνει το φταίξιμο στον κακό καιρό! (ΦΩΤΟ)

Τριάντα έξι ημέρες έχουν περάσει από τότε που με διαταγή Ερντογάν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εισέβαλλαν στη Συρία, με πρόσχημα «τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλεια των συνόρων της, υπό την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας», κηρύσσοντας πόλεμο κατά των Κούρδων στον βορρά της πολύπαθης Συρίας.
Αντιμέτωπος με τη σθεναρή αντίσταση των Κούρδων και την πρόσφατη ενίσχυση των αμυντικών θέσεων της περιοχής από δυνάμεις προσκείμενες στον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο «Σουλτάνος» και τα σχέδια του έχουν «κολλήσει» έξω από τα τείχη του Αφρίν. Γεγονός που ο ίδιος ο Ερντογάν ομολογεί πλέον με τραγελαφικό τόνο, καθώς σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση του για το φλέγον ζήτημα της μηδενικής προόδου των τουρκικών δυνάμεων ευθύνεται «ο κακός καιρός».

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Άγκυρα και Σκόπια

Διπλό μήνυμα, προς την ΠΓΔΜ ότι η προϋπόθεση για την όποια συμφωνία για την ονομασία και τις εγγυήσεις αλυτρωτισμού είναι η προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματος της και προς την Τουρκία την οποία προέτρεψε να μην «δοκιμάσει» τις «αντοχές» της Ευρώπης, έστειλε από το Λιτόχωρο, κατά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δίου- Ολύμπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 
Για τη FYROM ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι προϋπόθεση για την υπογραφή συμφωνίας, αποδεκτής από την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι η προηγούμενη αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ και η επιλογή ονομασίας που δεν θα αποπνέει οποιοδήποτε αλυτρωτισμό, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο ευθυνών, στην αντίθετη περίπτωση, και για τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόαν Ζάεφ.

SAIPEM 12000: Πλαισιωμένο από υποστηρικτικά σκάφη στη Λεμεσό


Φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες 3-4 μέρες τα υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, το οποίο παραμένει σε στάση αγκυροβόλησης σε διεθνή χωρικά ύδατα, περίπου 17 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της Λεμεσού.

Ήδη στο λιμάνι της Λεμεσού εξυπηρετείται το πλοίο Vos Prime, ενώ φτάνει αυτή την ώρα και το Vos Prudence, που μαζί με το Vos Purpose, αποτελούν τα τρία υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου της ENI.

Επίδειξη πυγμής από την Άγκυρα - Με νέες Navtex δέσμευσε θαλάσσιες περιοχές από την Πάφο μέχρι την Ιεράπετρα - Αδιαφορεί πλήρως για τις ευρωπαϊκές οδηγίες

Θα πραγματοποιήσει σε περιοχές ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας επιστημονικές έρευνες με ερευνητικό πλοίο του Πανεπιστημίου του Αμβούργου
Με δύο νέες άκρως προκλητικές navtex που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία απάντησε σήμερα στους 27 ηγέτες της Ε.Ε. δεσμεύοντας θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Με δεύτερη navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Αυστηρό μήνυμα Τουσκ: Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες τουρκικές ενέργειες σε Κύπρο-Ελλάδα - Παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τη Σύνοδο Κορυφής

«Η Τουρκία παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας που είναι υποχρεωμένη να έχει με όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ» είπε ο Ντόναλντ Τουσκ και εξέφρασε τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε Ελλάδα και Κύπρο
Να σταματήσει άμεσα τις παράνομές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος Τουσκ είπε ότι ενημερώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Αναστασιάδη για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες.