Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αλέξανδρος Υψηλάντης (1792 – 1828) Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας

Σχόλιο από ALEXANDER
Δείτε και : ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ:Η καρδιά του Υψηλάντη «πάλλεται» στην Αθήνα

Στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1792 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη. Ανατράφηκε σε περιβάλλον που διαπνεόταν από έντονο πατριωτισμό κι έλαβε εκλεκτή μόρφωση.

Στην Πετρούπολη, όπου ακολούθησε τον πατέρα του, φοίτησε στη Σχολή του Σώματος των Βασιλικών Ακολούθων και στη συνέχεια υπηρέτησε στα σώματα της αυτοκρατορικής φρουράς. Διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα, ενώ στη μάχη της Δρέσδης, στις 27 Αυγούστου 1813, έχασε το δεξί του χέρι.

Aυξημένος κίνδυνος στο FIR Λευκωσίας εξαιτίας της Άγκυρας

Άντρη Δανιήλ 
Από το philenews

Σύνηθες περιστατικό το φαινόμενο της εκτροπής πτήσης αεροσκάφους της Tuskish Αirlines και εμφάνισης του πάνω από τη Λευκωσία δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE 107,4 & 102,5 ο προϊστάμενος του Κέντρου Ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας Χάρης Αντωνιάδης.

«Ο πιλότος μας είχε ενημερώσει ότι ήταν των Τουρκικών αερογραμμών και λόγω άσχημου καιρού έπρεπε να στρίψει δυτικά σε κάποιο συγκεκριμένο ύψος, το αναγνωρίσαμε κανονικά και του παρείχαμε υπηρεσία ως ένα αεροσκάφος που κινείτο στο υπόλοιπο FIR Λευκωσίας. Δεν παρουσιάστηκε κίνδυνος, ούτε καν να τρομοκρατηθεί οποιοσδήποτε».

Λουκέτο σε Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς – Ποια κλείνουν οριστικά - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (Λίστα)

Μόνο δύο Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα μείνουν ανοιχτά στον Στρατό Ξηράς και στα υπόλοιπα θα μπει λουκέτο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η κατάταξη των νεοσυλλέκτων θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Απειλεί η Τουρκία: «Πλήρης ένταξή μας στην ΕΕ αλλιώς "αντίο" στη συμφωνία για τους μετανάστες»

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
«Η Τουρκία θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στο μπλοκ ως κράτος μέλος», δήλωσε σήμερα Παρασκευή (19/01) ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του.

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ντιμιτρόφ: «Ήμασταν και θα είμαστε Μακεδόνες»

Νέες προκλήσεις των Σκοπιανών, διά στόματος Νικολά Ντιμιτρόφ αυτή τη φορά. Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων σε δηλώσεις του «αδειάζει» εκ νέου τον διαπραγματευτή των Σκοπίων Βάσκο Ναουμόφσκι, ωστόσο «ρίχνει» λάδι στη φωτιά καθώς αναφέρει ότι το ενδιαφέρον των Σκοπίων εστιάζεται «στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας», καθώς, όπως υποστήριξε «ήμασταν και θα είμαστε «Μακεδόνες». 
Την έκπληξή του για τις δηλώσεις του εκπροσώπου των Σκοπίων στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, Βάσκο Ναουμόφσκι, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε πλήρως από αυτές και εκτίμησε ότι αυτές έγιναν περισσότερο για «εσωτερική κατανάλωση».

Δημοσίευμα Handelsblatt: «Ελληνικό: από σύμβολο παρακμής, σημείο εκκίνησης» 19/01/201811:095

«Με την ανάπτυξη του Ελληνικού η τράπουλα ανακατεύεται ξανά, το έργο σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για την Ελλάδα», αναφέρει ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development στη γερμανική εφημερίδα 
Σε εκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt εστιάζει στο «μεγάλο πρότζεκτ» της επένδυσης για την ανάπλαση και αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. «Για σχεδόν 17 χρόνια δεν έχει προσγειωθεί εδώ αεροπλάνο, αλλά τα σήματα παραμένουν: 'Εγχώριες Αφίξεις', 'Διεθνείς Αναχωρήσεις'.

Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε για το «ναι» σε πλεονάσματα 3,5% - «Yes man ο Τσακαλώτος, εντολοδόχος ο Χουλιαράκης»(Βίντεο)

«Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» υποστήριξε ότι ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού
Σε νέες αποκαλύψεις για όσα έγιναν μεταξύ του ίδιου και του Αλεξη Τσίπρα το α΄ εξάμηνο προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ επικριτικός εμφανίστηκε και κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην εκδοχή ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα λέγοντας στα Παραπολιτικά FM ότι «ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» προσθέτοντας, ξανά, ότι τα πρόσωπα όλων στο Μαξίμου ήταν θλιμμένα όταν τους δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.