Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Τα Ομηρικά Έπη είναι γεμάτα με απίστευτα προηγμένη τεχνολογία!

Τα Ομηρικά έπη, πριν απ’ όλα, δίδαξαν την Ελληνική γλώσσα, σε τέτοιο μάλιστα σημείο εξοχότητας, ώστε να αποτελούν κορυφαία λογοτεχνικά αριστουργήματα. Υπήρξαν ένα ευαγγέλιο για τον ελληνικό λαό, ένα ευαγγέλιο απαλλαγμένο γενικά από στοιχεία μαγείας, μεταφυσικής ή δεισιδαιμονίας. Επιπλέον μέσα από αυτά οι Ελληνες διδάχθηκαν πρότυπα τιμής, ευγενούς ανατροφής και ορθής γλώσσας.

Τα Ομηρικά έπη δίδαξαν επίσης ιστορία -την ιστορία των αρχών της μινωικής και της μυκηναϊκής εποχής- ενώ αποτελούν τον προάγγελο μιας νέας εποχής, δίνοντας στον αναδυόμενο ελληνικό λαό το στέρεο εκείνο θεμέλιο, πάνω στο οποίο οικοδόμησε έναν καινούριο πολιτισμό, παρέχοντας του ταυτόχρονα πρότυπα ορθής συμπεριφοράς, περηφάνια κι αξιοπρέπεια.

Στις φλόγες «Μινιόν» και «Κατράντζος» -Το ημερολόγιο έγραφε 19 Δεκεμβρίου 1980 - ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(Εικόνες)

Ηταν Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 1980, τρεις τα ξημερώματα όταν το «Μινιόν» και ο «Κατράντζος» παραδόθηκαν στις φλόγες. Δράστες ήταν τα μέλη οργάνωσης-φάντασμα που υποστήριζε ότι ήταν παρακλάδι του ΕΛΑ.
Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν εκρήξεις και στα δύο πολυκαταστήματα και αμέσως μετά είδαν τις φλόγες να τα τυλίγουν. Μέσα σε λίγα λεπτά και λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, τα δύο κτίρια έγιναν παρανάλωμα του πυρός, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sansimera.gr.

«Βόμβες» Κοτζιά: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα -Ξεκινάμε από Ιόνιο - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στον τμηματικό προσδιορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και την επέκταση των χωρικών υδάτων, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, θα προχωρήσει η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
«Για την αιγιαλίτιδα, εμείς θα προχωρήσουμε στον προσδιορισμό της, τμηματικά. Η θεωρία ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν μια και έξω αποδείχτηκε επί δεκαετίες ότι δεν οδήγησε πουθενά. Στο όνομα του μαξιμαλισμού, δηλαδή, δεν γίνεται τίποτα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Αλβανία. Η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχα δικαιώματα μας και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές».

Οι Κύπριοι στηρίζουν το ευρώ, αλλά δεν εμπιστεύονται την ΕΕ

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων στην ευρωζώνη είναι υπέρ το ευρώ (74%, +1 εκατοστιαία μονάδα από την άνοιξη του 2017), σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του φθινοπωρινού τυποποιημένου Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η στήριξη για το ευρώ αυξήθηκε και στην Κύπρο στο  67% (+7) και η θετική εικόνα για την ΕΕ κερδίζει έδαφος ( 35%, +7). Οι πολίτες της είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ (53%, +10%) αλλά ταυτόχρονα οι Κύπριοι εξακολουθούν να μην έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΕ κατά 57 %, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου - Δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών

Στα σημερινά επίπεδα θα παραμείνει ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά τού Αιγαίου που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών. H κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, συμφώνησε με τους θεσμούς την παράταση του μέτρου των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο μέχρι την 30/6/2018, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, «στα υπόλοιπα νησιά, στα οποία καταργούνται οι ειδικοί ( μειωμένοι κατά 30%) συντελεστές ΦΠΑ την 31/12/2017 - που ας σημειωθεί είχαν διατηρηθεί χαμηλά, για έναν ακόμη χρόνο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, καθώς έπρεπε οι ειδικοί συντελεστές να είχαν καταργηθεί από το τέλος του 2016- θα δοθεί, στο τέλος αυτού του χρόνου (2017), έκτακτο κοινωνικό αντιστάθμισμα, για το ύψος του οποίου θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τσαβούσογλου: Ή διπλωματία ή διεθνές δικαστήριο ή στρατός για να πάρουμε τα νησιά - Χτυπάει κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα

«Μετά την κρίση των Ιμίων, δεν έγινε καμία αλλαγή όσον αφορά το νομικό στάτους των νησιών» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών - Οζτούρκ Γιλμάζ (βουλευτής CHP): «Τα βάζετε με τη Ρωσία και φοβάστε την Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν θα τολμήσει να πολεμήσει...»
Το ζήτημα των υποτιθέμενων «αμφισβητούμενων» νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος, δηλώνει πως θα ζητήσει να επιλύσει -μέσω διπλωματίας- με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για τρεις «εναλλακτικές» που υπάρχουν για την επίλυση του θέματος, που για την χώρα μας δεν υφίσταται. Πρόκειται για 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και Κρητικού Πελάγους, που σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς  δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών.