Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακό θέαμα πάνω από το λιμάνι της Ζακύνθου - (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια του εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ - Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας- η διάσημη σε όλο τον κόσμο ομάδα επίδειξης πραγματοποίησε εντυπωσιακό πτητικό πρόγραμμα την Κυριακή στο Λιμάνι Ζακύνθου.
Οι ριψοκίνδυνες φιγούρες των μαχητικών πάνω από το λιμάνι της Ζακύνθου έκαναν τον κόσμο να επευφημεί, ενώ δεν ήταν λίγοι οι ανυποψίαστοι που κοιτούσαν ψηλά στον ουρανό με αμηχανία για να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο σφραγιδόλιθος της Πύλου... το πλέον έξοχο δείγμα γλυπτικής της Εποχής του - Έκπληκτοι οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι Χαλκού!

Το εντυπωσιακό εύρημα από τον τάφο του «Γρύπα Πολεμιστή» - Μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας το μόλις 3,5 εκατοστών αντικείμενο που τελικά δεν ήταν... χάντρα
Πριν δυο χρόνια, οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι ανακάλυψαν στον τάφο του «Γρύπα Πολεμιστή» στην Πύλο ένα μικροσκοπικό αντικείμενο, μεγέθους περίπου 3,5 εκατοστών. Όπως αναφέρει χτεσινό (6/11) δημοσίευμα των New York Times, στην αρχή πίστεψαν ότι ήταν ένα είδος μεγάλης χάντρας και το έβαλαν στην άκρη για να επικεντρωθούν σε άλλα, πιο εντυπωσιακά αντικείμενα, όπως χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία βρέθηκαν στον τάφο του 1500 π. Χ. με πλούσια κτερίσματα.

Μινωική Κρήτη: η ζωή και ο θάνατος ενός εκπληκτικού πολιτισμού

Έχει περάσει μόλις ένας αιώνας από την εποχή που ο Μινωικός Πολιτισμός βγήκε από τον λαβύρινθο του μύθου και πέρασε στην ιστορική πραγματικότητα. Ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο βρετανός αρχαιολόγος sir Arthur Evans, διέψευδε προκαταλήψεις τριών χιλιετιών και αποκάλυπτε το μεγαλείο μίας ειρηνικής, εκλεπτυσμένης και περίπλοκα οργανωμένης κοινωνίας.
Με οδηγό τις πιο έγκυρες διεθνείς και ελληνικές μελέτες, σας καλούμε να γνωρίσετε τους βασιλιάδες Μίνωες (ναι, ήταν πολλοί), τον «λαβυρίνθο», τον μυθικό Μινώταυρο, την καθημερινή ζωή των Μινωιτών και το αιφνιδιαστικό τέλος του πολιτισμού, που αποτελεί, ακόμα και σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Του Δημήτρη Καλαντζή

Αυτές είναι οι πιο σπάνιες ελληνικές λέξεις τις οποίες δεν λέμε ούτε ακούμε κάθε μέρα

Νίκος Σταματόπουλος στο blog του γράφει: «Το τελευταίο διάστημα, το παραδέχομαι, το έχω κι εγώ το θεματάκι μου. Παρατηρώ πόσο φτωχό είναι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε καθημερινά, έναντι του λεξιλογικού πλούτου της ελληνικής γλώσσας.
Σκέφτηκα λοιπόν να μαζέψω εδώ διάφορες ελληνικές λέξεις, τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες, για να τις μοιραστώ μαζί σας, σε μια προσπάθεια να διευρύνουμε το λεξιλογικό μας πλούτο. Είναι κρίμα μια γλώσσα 3000 και βάλε ετών να φτωχαίνει τόσο πολύ από τους σημερινούς χρήστες της και να αργοπεθαίνει, επιτρέποντας σε ξενόφερτες λέξεις να «εισβάλλουν» μέσα της και να την αλλοιώνουν. Οφείλω να σημειώσω ότι η πηγή αναζήτησης των ορισμών των λέξεων ήταν το Βικιλεξικό, η Livepedia, η Εγκυκλοπαίδεια Λευκάς, το Λεξικό Τριανταφυλλίδη και το Λεξικό iSchool.

Καλώς ορίσατε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων – Η Σαουδική Αραβία έδωσε υπηκοότητα σε ανθρωποειδές ρομπότ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σαουδική Αραβία γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει υπηκοότητα σε ρομπότ. Το τυχερό ανθρωποειδές ρομπότ ονομάζεται Σοφία κι έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν.
Τα.. καλά νέα για την Σοφία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο στη Ριάντ.
«Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνεια για μένα αυτός ο μοναδικός διαχωρισμός», δήλωσε η Σοφία σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον διαχειριστή της.

Το αέριο δεν έχει χρώμα(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται σε διάφορα κομματόσκυλα, το φυσικό αέριο δεν έχει χρώμα. Κι ενώ στην Κύπρο, φαίνεται να έχει γίνει πλέον κατανοητό, στην Ελλάδα υπάρχουν θεσμικές δυσκολίες. Έτσι ενώ στην Κύπρο, τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει, επί της ουσίας, τα ίδια βήματα για την αξιοποίηση της ΑΟΖ της Κύπρου, στην Ελλάδα όλοι προσπαθούν να πουν ότι το κόμμα τους και όχι οι άλλοι, θα τα καταφέρουν ή ακόμα καλύτερα ότι οι άλλοι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, δίχως βέβαια να διευκρινίζουν αν οι ίδιοι θα αλλάξουν την απραξία τους.