Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Βλέποντας τη Γη από το διάστημα - Οι μαγικές φωτογραφίες ενός αστροναύτη

Εδώ και χρόνια έχει συνηθίσει να βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Αυτό όμως που ζει τον τελευταίο καιρό δεν συγκρίνεται.
Ο Κίμιγια Γιούι είναι ένας Ιάπωνας αστροναύτης, που έχει «ομορφύνει» το Twitter με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει.
Αν και ο Σκοτ Κέλι έγινε… διάσημος από τις εικόνες της Γης που απαθανατίζει από το διάστημα και τις δημοσιεύει στο Instagram, ο Αμερικανός αστροναύτης δεν είναι ο μοναδικός «ένοικος» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που έχει αυτή τη συνήθεια.

Μία ευθεία νοητή γραμμή συνδέει τους 3 Μακεδονικούς Τάφους στην Αμφίπολη!!!

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω δορυφορική φωτογραφία υπάρχουν και άλλοι τάφοι που είναι αρκετά μεγάλοι σε έκταση και βρίσκονται πολύ κοντά στον Λόφο Καστά.

Μία ευθεία νοητή γραμμή συνδέει αυτούς τους 3 Μακεδονικούς Τάφους!

Κλεμμένα ελληνικά αρχαία προς πώληση στο Λονδίνο Οι αρχαιότητες διατίθεντο στη φετινή έκθεση Frieze Masters, σύμφωνα με τον Guardian

Μία υπόθεση που έχει φτάσει μέχρι την Interpol και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού φέρνει στην επιφάνεια η βρετανική εφημερίδα Guardian. Αρχαία ελληνικά αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αθήνα τη δεκαετία του 1970 και είχαν καταλήξει στην παράνομη συλλογή του Σικελού αρχαιοκάπηλου Τζιανφράνκο Μπεκίνα, φέρεται να ήταν μεταξύ των κλασικών έργων τέχνης που διατίθεντο προς πώληση στη φετινή έκθεση Frieze Masters του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τη Guardian, λοιπόν, πρόκειται για δυο λευκές ληκύθους, αρχαιοελληνικά αγγεία του 4ου αιώνα π.Χ., που ήταν μεταξύ των περίπου 5.000 αντικειμένων που είχαν παρουσιαστεί το 2015 από την ιταλική αστυνομία μετά από τον επαναπατρισμό της συλλογής του Μπεκίνα από την Ελβετία όπου ζούσε. Προσφέρονταν από έναν έμπορο ονόματι Ζαν Νταβίντ Καν, με την τιμή να κυμαίνεται πάνω από τις 100.000 λίρες για την καθεμία.

Το «εξωγήινο» έντομο που προκαλεί ανατριχίλα Δείτε Βίντεο και φωτογραφίες από το τρομακτικό πλάσμα

Αν σκεφτούμε πόσα είδη εντόμων υπάρχουν στον πλανήτη, τότε σίγουρα θα βρούμε και κάποια με όψη αρκετά παράξενη. Οι εικόνες που ήρθαν από την Ινδονησία ωστόσο ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία μας, καθώς το πλάσμα που κατέγραψε ένας κάτοικος με το κινητό του μοιάζει σαν να ήρθε από κάποιο μακρινό πλανήτη.
Το «εξωγήινο» έντομο πάντως έχει όνομα και συναντάται εκτός από την Ινδονησία και στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη τη Νέα Γουινέα και στην Αυστραλία. Η πεταλούδα Creatonotos Gangis είναι άκακη προς τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να προκαλέσει χάος και καταστροφή όσον αφορά τη χλωρίδα και συγκεκριμένα τα δέντρα τα οποία είναι και ο αγαπημένος της μεζές.

Πούτιν: Λύση στο Κυπριακό χωρίς έξωθεν πιέσεις

Είναι σημαντικό η λύση στο Κυπριακό να βρεθεί από τους ίδιους τους Κυπρίους, χωρίς έξωθεν πιέσεις, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά τις διμερείς συνομιλίες που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών στη Μόσχα.

Η Ρωσία, είπε ο κ. Πούτιν, μιλώντας μέσω διερμηνέα, έχει ως θέση αρχής τη συνολική και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων των ΗΕ καθώς και των συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Καράβι στη... στεριά έβγαλε η κακοκαιρία στη Ρόδο - Έσπασαν οι κάβοι του και παρασύρθηκε από τα κύματα(Βίντεο - Φωτο)

Ένα εκδρομικό σκάφος το οποίο ήταν δεμένο στην θαλάσσια περιοχή του Κορακόνερου, κοντά στην Α1, παρέσυρε σήμερα το πρωί η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να το βγάλει στη στεριά όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ μόλις καλμάρει ο καιρός αναμένεται να γίνει προσπάθεια ρυμούκλυσής του στην θάλασσα η με ειδικό γερανό. Μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος διαρροής καυσίμων.

Kolotoumba! Η Τερέζα Μέι θα γίνει… Τσίπρας και θα ανατρέψει το Brexit;

Μαθήματα… ελληνικών φαίνεται πως κάνουν και στη Βρετανία, έχοντας ως δάσκαλο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
Μετά την El Pais, που χρησιμοποίησε την διεθνώς διαδεδομένη πλέον λέξη «kolotumba» για να χαρακτηρίσει την αλλαγή στάση του Κάρλος Πουτσδεμόν - μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία – και οι Financial Times χρησιμοποιούν τον όρο «kolotoumba» για να περιγράψουν ένα σενάριο, που μοιάζει όλο και πιο πιθανό: να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit.