Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Α. Σίμωσι: «Θα βρεθούν κι άλλα αγάλματα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν φέτος στην περιοχή του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, όπου συνεχίστηκε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές υποβρύχιες έρευνες όλων των εποχών και μία από τις πολλά υποσχόμενες ανασκαφές της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ).

Μεταξύ αυτών είναι χάλκινα τμήματα αγαλμάτων, μια ορθογώνια ακέραιη μαρμάρινη πλάκα που χρησιμοποιούνταν ως τραπέζι, ένα ξύλινο τμήμα του πλοίου, καρφιά, μικροαντικείμενα, κομμάτια σπασμένων αγγείων και μια ενσφράγιστη λαβή αμφορέα. Επίσης, ένα αινιγματικό αντικείμενο, που προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών.

Κάθε χρόνο διακινούνται διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα

Στη δημοσιότητα η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και επίσημα ως έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, η έκθεση τoυ Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό (δείτε την εδώ στα αγγλικά).

Ο Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την πεποίθηση ότι στο Κραν Μοντάνα χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία για το Κυπριακό.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση δεν έχει καμία διαφορά από το αντίγραφο που είχε δοθεί ανεπισήμως στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 28 Σεπτεμβρίου. Παραμένει ακόμη αβέβαιο κατά πόσο θα υπάρξει κάποιου είδους αντίδραση από το Σ.Α., όπως π.χ. προεδρική δήλωση.

Διεθνής Στρατηγική Ελληνισμού(Bίντεο)

Διεθνής Στρατηγική Ελληνισμού
Ν. Λυγερός

Ο ελλαδισμός με την κρίση έδειξε και τα πρακτικά του όρια αφού δεν μπόρεσε να λύσει κανένα σοβαρό θέμα. Η κυβέρνηση που είναι εγκλωβισμένη σε αυτό το πλαίσιο λόγω έλλειψης εμβέλειας αλλά και ιδεολογικής προκατάληψης. Η ίδια η εξουσία και σε μη κυβερνητικό επίπεδο, απέδειξε όχι μόνο την ανικανότητά της να προτείνει λύσεις αλλά ούτε και να υλοποιήσει προτάσεις. Έτσι ο Ελληνισμός παραμένει μόνος, όπως και τόσες φορές στην ιστορία του. Έτσι αν θέλει πραγματικά να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να έχει προοπτικές, πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός σε διεθνές επίπεδο αφού ο περιορισμός στα σύνορα της Ελλάδας εκφυλίζει το όλο θέμα.