Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Σολωμός Σολωμού:Πάντα γελαστός, μα γελασμένος-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Σύντομα οι νέες προκλήσεις των Τούρκων οδήγησαν σε νέα επεισόδια... Μία ομάδα «Γκρίζων Λύκων» κάνει την εμφάνισή της και αρχίζει τον πετροπόλεμο.

Τέλος το χύμα λάδι στα εστιατόρια Θα σερβίρεται πλέον σε σφραγισμένες συσκευασίες μίας χρήσης

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το υπουργείο Ανάπτυξης βάζει τέλος στο χύμα λάδι και στα τραπέζια των εστιατορίων.
Στη θέση του οι ταβέρνες και τα εστιατόρια θα πρέπει υποχρεωτικά να σερβίρουν μικρές σφραγισμένες συσκευασίες μίας χρήσης με τυποποιημένο και εγκεκριμένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η χρήση επώνυμου λαδιού δεν αφορά το νωπό λάδι με το οποίο θα μαγειρεύονται τα φαγητά, αλλά το λάδι που στο εξής θα σερβίρεται στο τραπέζι εφόσον το ζητά ο καταναλωτής. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τον καταναλωτή, αν το εστιατόριο αποφασίσει να το χρεώσει, όμως μιλάμε για επιβαρύνσεις μικρότερες του ενός ευρώ από τη στιγμή που το κόστος εμφιάλωσης δεν ξεπερνά τα 30 με 50 λεπτά για φιάλες των 100-250ml.

Νέα ευρήματα στο ιστορικό ναυάγιο Μέντωρ στα Κύθηρα – Βούλιαξε με τα κλεμμένα του Έλγιν(Φωτο)

Το πλοίο ΜΕΝΤΩΡ, που μετέφερε μέρος των αρχαιοτήτων που είχαν αφαιρεθεί από μνημεία των Αθηνών από την ομάδα του Λόρδου Έλγιν, βυθίστηκε το 1802 στα Ν.Α. Κύθηρα στην περιοχή του Αβλέμονα. Η έρευνα στο ναυάγιο Μέντωρ, που συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, διενεργήθηκε στο διάστημα από 8 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου 2017.

Οι καπνοί από τις πυρκαγιές έφτασαν μέχρι την Κρήτη - Εντυπωσιακή φωτογραφία

Μέχρι την Κρήτη έφτασαν οι καπνοί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική !

Όπως δείχνει η εντυπωσιακή φωτογραφία από τον διαστημικό σταθμό οι καπνοί έφτασαν μέχρι το νησί επηρεάζοντας την ατμόσφαιρα σε κάποιες περιοχές.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το γιγαντιαίο μέτωπο

Αμαλιάδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη – Εκκενώνεται το χωριό Ανάληψη – Η φωτιά πλησιάζει τα σπίτια (Βίντεο - Φωτο)

Από το patrisnews

17:42 «Γλίτωσε» η Ανάληψη Αμαλιάδας – Η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό Περιστέρι – Γίνονται συνεχώς αναζοπυρώσεις.
17:24 Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος ζήτησε και στάλθηκε αίτημα για κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
16:53 Η φωτιά κατευθύνεται προς το χωρίο Περιστέρι λόγω των ισχυρών ανέμων.
16:33 Η φωτιά πλησιάζει το χωριό – Το χωριό δεν έχει εκκενωθεί εντελώς καθώς μερικοί κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους – Γίνονται συνεχώς αναζοπυρώσεις.

Στις φλόγες Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Κάλαμος: Αγωνία από τις αναζωπυρώσεις - Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους που βλέπουν τις φλόγες δίπλα τους(Βίντεο - Φωτο)

Στο Μετόχι το πιο μεγάλο μέτωπο - Αγωνία για τη φορά του ανέμου που σπρώχνει τη φωτιά προς Καπανδρίτι και Μικροχώρι - Στα 25χλμ. το μήκος του μετώπου που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής  
Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίγεται η φωτιά στο Βαρνάβα, στο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορα πήρε διαστάσεις με πολλούς να καταγγέλλουν ότι υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να επέμβουν έγκαιρα καθώς λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέο μέτωπο στο Καπανδρίτι κοντά στην περιοχή της μονής Αναλήψεως.

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις φωτιές στο νησί - Πύρινη κόλαση για τέταρτη μέρα

Δώδεκα τα ενεργά μέτωπα φωτιάς, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Επιχειρούν δυνάμεις απ' όλη την Ελλάδα - Τα πιο δύσκολα μέτωπα είναι στο Καταστάρι, στο Κοιλιωμένο και στο Παλιό Χωριό, όπου οι ισχυροί άνεμοι και η διασπορά των δυνάμεων δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πυροσβεστών να ελέγξουν την κατάσταση
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Ζάκυνθος, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στις 12 και 13 Αυγούστου, ενώ στο νησί υπάρχουν ακόμα 12 ενεργές εστίες φωτιάς.

Νοητική Στρατηγική και Συμβουλές - Οι στρατηγικές συμβουλές στην Έξυπνη Παιδεία

Νοητική Στρατηγική και Συμβουλές
Tου Ν. Λυγερού


Η ευκολία βασίζεται πάνω στις εντολές, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάδραση και ακόμα λιγότερο η αντίδραση χωρίς επιπτώσεις. Έτσι χρησιμοποιούνται συχνά στα συστήματα ασφάλειας αλλά και στην κοινωνία, όταν υπάρχει ιεραρχικό πλαίσιο. Η Στρατηγική όμως ειδικά αυτή που είναι υψηλού επιπέδου δεν μπορεί να περιοριστεί σε αυτό το απλοϊκό πλαίσιο. Στην πραγματικότητα, η νοητική στρατηγική χρησιμοποιεί κατεξοχήν τις συμβουλές. Η Διδασκαλία βασίζεται σε παραβολές για όσους δεν ξέρουν και σε συμβουλές για όσους ξέρουν. Διότι οι πρώτοι πρέπει να κατανοήσουν, ενώ οι δεύτεροι να επινοήσουν. Στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πάντα πλαίσιο ελευθερίας και επιλογής, έτσι μπορεί να εμφανιστεί και η υπέρβαση που δεν θα ήταν δυνατή αλλιώς.

Αν είσαι άνεργος, Βασίλη

Tου Ν. Λυγερού

Αν είσαι άνεργος, Βασίλη ζωγράφισε διαφορετικά τη ζωή. Κι αν πιστεύεις στον Δάσκαλο που μπορεί ν’ αλλάξει το παρελθόν, φαντάσου τι μπορεί να κάνει για το μέλλον σου. Μάθε πρώτα ότι δεν είσαι μόνος κι ότι τα οικονομικά όχι μόνο δεν είναι τα πάντα, αλλά ούτε καν στόχος για την ανθρωπιά. Με στρατηγική μπορείς να καταφέρεις πράγματα που είναι αδιανόητα. Κι αν δεν ξέρεις ακόμα τι είναι η αυθόρμητη κίνηση ή ο αρνητικός χρόνος, μάθε ν’ αντέχεις τις συμβουλές για να τις αξιοποιείς, διότι μ’ αυτές μπορείς να δεις τον κόσμο διαφορετικά αλλά και τον ίδιο σου τον ρόλο μέσα στην Ανθρωπότητα.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Νέων-Ανδρών, 12-10 τη Κροατία στα πέναλτι(Βίντεο - Φωτο)

Η Εθνική Νέων-Ανδρών μετά από ανατροπή σε ένα συγκλονιστικό ματς με την Κροατία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 (κανονική διάρκεια 7-7) και κατέκτησε τη κορυφή του κόσμου. (PICS & VIDEO)

Στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της ανέβηκε η Εθνική Νέων-Ανδρών που επικράτησε μετά από επική ανατροπή της Κροατίας στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε λήξει ισόπαλη 7-7.