Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Δήλος: Το νησί του Θεού Απόλλωνα(Βίντεο)

Γενέτειρα του Απόλλωνα.
Η Δήλος είναι ένα Ελληνικό νησί με πλούσιο αρχαιολογικό χώρο στις Κυκλάδες, κοντά στη Μύκονο. Είναι η μυθολογική γενέτειρα του Θεού Απόλλωνα, και ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο και λιμάνι κατά την 1η χιλιετία π.Χ.. Τα ερείπια του νησιού περιλαμβάνουν δωρικούς ναούς, ένα αμφιθέατρο, και σπίτια με ψηφιδωτά. Πολλά ακόμα αντικείμενα εμφανίζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της.

Ένα καλαμπόκι, γροθιά στο στομάχι

Του Νίκου Σύφαντου
Από το tempo24

-Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι;

-Δεν έχω λεφτά κοριτσάκι μου, άλλωστε το συμφωνήσαμε, θα πάμε μία βόλτα και θα γυρίσουμε στο σπίτι για να κοιμηθείς νωρίς.

Το παιδάκι δεν αντιμίλησε. Έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε μαζί κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα. Σα να ήξερε από την αρχή ότι η επιθυμία του δεν θα είχε αντίκρισμα. Απλά την εξέφρασε σαν να πίστευε ότι ακόμη και η διατύπωσή της θα ισοδυναμούσε με την υλοποίηση αυτού του απλού παιδικού ονείρου

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο(Βίντεο)

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).

"3 τουρκικά αεροπλάνα κατέρριψα στην Κύπρο - Κατουρήθηκαν οι Τούρκοι" - Μια συγκλονιστική αφήγηση

Η περιγραφή ,η αφήγηση του αξιωματικού του ΠΝ Σταύρου Ταβλαρίδη στον Αντώνη Κακαρά για την τουρκική εισβολή είναι πραγματικά συγκλονιστική. Ο κυβερνήτης πυραυλακάτου τότε διηγείτε πως κατέρριψε τρία τουρκικά αεροσκάφη και είναι αποκαλυπτικός για όσα έγιναν και δεν έγιναν.

Η ΕΙΣΒΟΛΗ
15 έγινε το πραξικόπημα, 15 – 16 – 17 – 18 του μηνός είμαι δεμένος στην Πάφο.
Με χαλασμένη τη μια προπέλα. Παίρνω λοιπόν τον Παπαγιάννη και του λέω ότι «Έχω χαλασμένη τη μία προπέλα, δεν μπορώ πια να κάτσω εδώ, βαρέθηκα και θέλω να γυρίσω στη βάση να κάνω την επισκευή. Εντάξει;» «Εντάξει.» Και ξεκινάω 19 του μηνός βράδυ να γυρίσω στην Αμμόχωστο.