Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ταυρομαχίες: Τα Ταυροκαθάψια της αρχαίας Ελλάδας ο μακρινός του πρόγονος (;) - Από την 3η π.Χ. χιλιετία ως σήμερα

Οι ταυροπαιδίες στη μινωική Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα στην αρχαιότητα – Οι ταυρομαχίες στην Ιβηρική Χερσόνησο από την εποχή των Καρχηδονιακών Πολέμων ως τον 21ο αιώνα.

Ο θάνατος του διάσημου Ισπανού ταυρομάχου  Ιβάν Φαντίνο το περασμένο Σάββατο από χτύπημα ταύρου στην αρένα και τα όσα σχόλια γράφτηκαν στο protothema.gr για τις ταυρομαχίες, μας έδωσαν το έναυσμα για να γράψουμε το άρθρο αυτό.

Παλιές αφίσες που προσκαλούν τουρίστες στη χώρα μας

Η καλαίσθητη προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού Από τις αρχές του 20ου Αιώνα το γραφείο φιλοξενίας ξένων του Υπουργείου Εξωτερικών κατάλαβε τη μεγάλη σημασία που θα είχε για τη χώρα μας, πολιτιστική και οικονομική, η επίσκεψη ξένων περιηγητών.

Φυσικά ο όρος τουρίστας δεν υπήρχε εκείνες τις εποχές. Τον συναντούμε μετά τη δεκαετία του 1950. Τις παλαιότερες εποχές χρησιμοποιούντο, πολύ σωστά, οι όροι ταξιδιώτης ή και περιηγητής.
Σας έχω σήμερα μια μικρή συλλογή από τις ωραιότερες αφίσες εκείνης της εποχής, για να πάρετε μια καλή ιδέα σε πόσο υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας κινούντο τα πράγματα παλαιότερα.

Παυλόπουλος για Τουρκία: «Δεν είναι δεδομένη η ελληνική φιλία όταν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο»

Ένα ακόμα μήνυμα σαφές έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Τουρκία πως όταν πρόκειται για μη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα θα παρεμβαίνει.

Μιλώντας σήμερα στα Ψαρά, κατά τον εορτασμό της επετείου για τα 193 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο νησί, ο Προκόπης Παυλόπουλος διεμήνυσε προς όλες τις γειτονικές χώρες, αλλά «ιδίως προς την Τουρκία», όπως συμπλήρωσε, ότι η Ελλάδα τείνει χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, πλην όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του.

Καλοβλέπουν ενδιάμεση λύση

Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Ενδιάμεση συμφωνία ή κατάληξη σε ένα περίγραμμα λύσης, το οποίο θα τύχει επεξεργασίας στη συνέχεια από τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό, θα επιδιώξει να πετύχει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε στην Πενταμερή Διάσκεψη που αρχίζει στις 28 Ιουνίου στην Ελβετία.

Αυτό, φαίνεται, είναι το μέγιστο το οποίο μπορεί να επιδιώξει ο κ. Άιντε, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί σύντομα από τη θέση του για να εκλεγεί βουλευτής στη χώρα του, τη Νορβηγία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τρόμος στην Ισπανία από τεράστια δασική πυρκαγιά – Εκατοντάδες εγκαταλείπουν σπίτια και ξενοδοχεία(Βίντεο - Φωτο)

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τα κάμπινγκ, αλλά και τα ξενοδοχεία,
εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για την ζωή τους, από τη φωτιά που κατακαίει δάση στα νότια της Ισπανίας, ανακοίνωσαν την Κυριακή (25/06) οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η περιοχή γύρω από την πόλη Ουέλβα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν φωτιές, εξαιτίας του κύματος της ζέστης που την πλήττει.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού(Bίντεο)


Συνέντευξη Ν. Λυγερού 
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές
 με τον Σ. Μασλαρινό, 
24/06/2017