Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πόντος:Πολιτισμός και γενοκτονία

1. Εισαγωγή

    Η ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, ξεκινά από το μύθο, από τότε που ο Φρίξος και η Έλλη ταξίδεψαν πάνω στο Χρυσόμαλλο Δέρας για να αποφύγουν τη θυσία τους από τους θεούς του Ολύμπου. Ακολούθησε ο θάνατος της Έλλης και ο Φρίξος με την άφιξή του στην Κολχίδα ανέθεσε τη φύλαξη του πολύτιμου Δέρατος στο βασιλιά Αιήτη. Η Αργοναυτική εκστρατεία, με τον Ιάσονα και πλήρωμα απ' όλες τις ελληνικές πόλεις, αποτέλεσε την προσπάθεια για την κτήση του Χρυσόμαλλου Δέρατος και την απόπειρα για εποικισμό της περιοχής, που αρχίζει αμέσως μετά τον Τρωικό πόλεμο, το 1100 π.Χ.

1.050.000 ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
 
Πριν αναφερθούμε στα γεγονότα που αφορούν το ελληνικό στοιχείο του Πόντου, θα έπρεπε πρώτα να γνωρίσουμε τον πολύπαθο αυτό τόπο και εν συντομία την ιστορία του μέχρι την περίοδο που άρχισε το ξεκλήρισμα και ο εκτοπισμός.
    1) Ο Πόντος: Είναι επαρχία της Μικράς Ασίας στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας. Βόρεια βρέχεται από τον Εύξεινο Πόντο, ανατολικά συνορεύει με την Κολχίδα, δυτικά με την Παφλαγονία και νότια με την Καππαδοκία.

Η Telegraph βρήκε το ελληνικό νησί που έμεινε ανέγγιχτο από τον τουρισμό - ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (Εικόνες)

Με τίτλο «Το ελληνικό νησί που ξέχασε ο τουρισμός», ο δημοσιογράφος Stephen Bayley της Τelegraph περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στη Σκόπελο...
«Ολα τα ελληνικά νησιά δεν είναι το ίδιο. Εκτός από την πόλη που ζω, δεν έχω μείνει ποτέ για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Εκτός από τη Σκόπελο, ένα όχι τόσο γνωστό νησί στις Βόρειες Σποράδες. Αισθάνομαι σχεδόν σαν κάτοικος... Με βοηθά και το γεγονός ότι η αδελφή μου έχει σπίτι στο νησί και πάω συχνά. 

Νεκροί 242 άνθρωποι από επιδημία χολέρας στην Υεμένη Σχεδόν 23.500 τα κρούσματα μέσα σε τρεις εβδομάδες - Σοκάρουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Στην ανακοίνωση ότι από την επιδημία χολέρας που σοβεί την Υεμένη από τα τέλη Απριλίου έχουν προκληθεί 242 θάνατοι και έχουν καταγραφεί 23.425 κρούσματα στην εμπόλεμη χώρα, προχώρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μάλιστα, εκτιμάται ότι μπορεί να εμφανιστούν έως και 250.000 κρούσματα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες, Πέμπτη, καταγράφηκαν 3.460 νέα κρούσματα και 20 θάνατοι που οφείλονται στη χολέρα στη χώρα, όπου θα δύο τρίτα του πληθυσμού υποφέρουν από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Βόμβα» από το Bloomberg: «Ετοιμαστείτε για πέμπτο μνημόνιο»

ΘΑ… ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΤΟ BLOOMBERG ΕΚΤΙΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τετάρτο μνημόνιο: «Ζαριά» είναι το νέο μνημόνιο, καθώς η λιτότητα μπορεί να «στραγγαλίσει» την ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg, οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι το «κλειδί» για μια πιθανή απομείωση του χρέους ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και ανάπτυξη.

Στα 326,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας - Το 2017-2018 θα πρέπει να μειωθεί σε 319-320 δισ.

Πρέπει να πληρωθούν εννέα δισ. φέτος σε δάνεια και ομόλογα - «Αφαίμαξη» και άλλων 2,3 δισ. ευρώ από φορείς του Δημοσίου με ρέπος σε τρεις μήνες - Στα 2,9 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα
Αυξητικά κινείται το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης και το 2017, καθώς τον Μάρτιο ανήλθε στα 326,528 δισ. ευρώ, έναντι 326,258 δισ. που είχε φτάσει τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε 2,908 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου, έναντι 2,791 δισ., που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση ακόμα και το αεροδρόμιο της Ρόδου! Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα

Αντίδραση από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα - Καλεί τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την άσκηση «Θαλασσόλυκος», να μη στείλουν εκπροσώπους - Κάνει λόγο για γεγονός που «παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων»
Με επιστολή του προς τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ («Θαλασσόλυκος») ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, τις καλεί να μη στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».