Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΑΚΡΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΖΩΝΑ

Αυτή η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια , ο οποίος πριν λίγες ημέρες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης των μελών της Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας όπου  ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει, ενώ επαίνεσε τους εύζωνες για τον πατριωτισμό και το ήθος που επιδεικνύουν, έκανε τους Έλληνες όλου του πλανήτη υπερήφανους και φέρνοντάς τους έστω και νοερά, πιο κοντά στην πατρίδα τους.
«Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου» δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας, ο οποίος κατάγεται από την Γαβριά, ένα μικρό χωριό στην Άρτα, και αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

Τουρκία: Κατασχέθηκαν τμήματα αντιπυραυλικού συστήματος σε λιμάνι στον Πόντο

Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε δύο τηλεσκοπικά μάτια και δύο μηχανισμούς ενεργοποίησης αντιπυραυλικών συστημάτων στο λιμάνι του Εύξεινου Πόντου Ζονγκουλντάκ.

Συνελήφθησαν δύο Ιρανοί πολίτες.
Η συνοριακή αστυνομία είχε παρατηρήσει ένα φορτηγό που στις 27 Απριλίου προσπάθησε να περάσει λαθραία εξαρτήματα που προέρχονταν από την Ουκρανία.

Οι συλληφθέντες είπαν ότι τα εμπορεύματα προορίζονταν για το Ιράν. Μετά από έρευνα οι τουρκικές αρχές διαπίστωσαν ότι σε κρυφά μέρη του φορτηγού είχαν τοποθετηθεί οι στρατιωτικοί μηχανισμοί.

Αλλαγή φάσης Τερματικού LNG στην Κύπρο

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να καθυστέρησε η όλη διαδικασία ο τερματικός σταθμός LNG στην Κύπρο προχωρά επιτέλους. Πρόκειται για μια αλλαγή φάσης εξαιρετικής σημασίας αφού τώρα είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση που προωθεί μέσω της απόφασης να μελετηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια το όλο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ξεπεράσαμε τα εμπόδια όχι μόνο των ραγιάδων που συνεχώς μας έλεγαν ότι δεν έπρεπε να υποστηρίξουμε τέτοιου τύπου οράματα για την Κύπρο έτσι ώστε να μην ενοχλήσουμε την Τουρκία που πάντα προκαλεί με τους λεονταρισμούς της, αλλά και τα εμπόδια των υποτίθεται ειδικών και πολιτικών που μας εξηγούσαν ότι η Κύπρος δεν έχει αρκετά αποθέματα για να κάνει την επένδυση της κατασκευής ενός τερματικού σταθμού LNG,

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. : Συμφώνησαν 4ο μνημόνιο και... πανηγυρίζουν!(Βίντεο)

«Αιματηρή» η συμφωνία με τους δανειστές – Έρχεται φτώχεια - Συμφώνησαν οδυνηρά μέτρα και πανηγυρίζουν - Κόβονται κύριες και επικουρικές συντάξεις – Στα 5.681 από τα 8.636 ευρώ το αφορολόγητο – Επιβαρύνσεις ακόμα και για τους φτωχότερους – Άρον άρον στη Βουλή τα πολυνομοσχέδια - Άξιον απορίας τι διαπραγματευόταν τόσους μήνες η κυβέρνηση - Με μελανά χρώματα περιγράφει την οικονομία και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής
ΔιαπραγμάτευσηΝέο ΜνημόνιοΝέα οδυνηρά μέτρα φέρνει στους Έλληνες που υποφέρουν επτά ολόκληρα χρόνια από τα μνημόνια και τη λιτότητα η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, η οποία έκλεισε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Μαΐου.

Απειλή πολέμου από την Τουρκία για τα πετρέλαια της Κύπρου - Στρέφεται και κατά των εταιρειών ENI και TOTAL

Όχι μόνο αμφισβητεί την δυνατότητα της Λευκωσίας για διενέργεια ερευνών και αδειοδότηση των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά δηλώνει επισήμως στον ΟΗΕ ότι ένα μέρος του Οικοπέδου 6 ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα
Απειλή πολέμου εγείρει η Άγκυρα κατά της Κύπρου και των εταιρειών ENI και TOTAL, εγείροντας διεκδικήσεις επί του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα, αυτό η Τουρκία το κάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο και με 
την «σφραγίδα» του επίσημου εγγράφου του ΟΗΕ, που θα δημοσιευθεί μάλιστα και στο Law of the Sea Bulletin των Ηνωμένων Εθνών.