Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επιμήκη παραμορφωμένα κρανία και δόντια από πολύτιμους λίθους: Τι έλεγε ο Ιπποκράτης για τους αρχαίους εξωτικούς πολιτισμούς (Βίντεο - Φωτό)

Έναν παράξενο σκελετό ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο Τεοτιουακάν, τη μεγαλύτερη προκολομβιανή πόλη του Μεξικού. Ανήκε σε γυναίκα, η οποία έζησε πριν από 1.600 χρόνια και πέθανε σε ηλικία μεταξύ 30 και 40 ετών. Το κρανίο της ήταν παραμορφωμένο και τα δόντια της διακοσμημένα με σπάνιες ορυκτές πέτρες.
Στην οδοντοστοιχία της κάτω γνάθου μια πράσινη πέτρα, γνωστή ως οφίτης, είχε αντικαταστήσει το ένα της δόντι.

Το κάστρο της Κύπρου είναι η ΑΟΖ της

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να χτυπιέται η Τουρκία, όσο και να προσπαθεί να φωνάζει, είναι απλώς αμήχανη με τα κατορθώματα της Κύπρου. Διότι το κάστρο της Κύπρου είναι η ΑΟΖ της. Και σ’ αυτό το κάστρο έχουν έρθει ισχυροί σύμμαχοι από την Αμερική, τη Γαλλία και την Ιταλία. Άρα μπορεί να την ακούνε οι ραγιάδες κι όσοι παραμένουν γονατισμένοι, αλλά εμείς συνεχίζουμε κανονικά και χωρίς καμία καθυστέρηση τον αγώνα της απελευθέρωσης. Έτσι αν η Τουρκία θέλει να παρενοχλήσει τα ξένα κράτη που υποστηρίζουν τις πετρελαϊκές εταιρείες τους που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, ας έρθει.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
για Συρία, Κύπρο, Β. Κορέα. 
στο Xanthi Channel με τον Ι. Καμαρίδη, 
07/04/2017 

Η υπογραφή της Total με την Κύπρο

Του Ν. Λυγερού

Η υπογραφή της Total με την Κύπρο για το θαλάσσιο οικόπεδο 6 έρχεται να ενισχύσει την παρουσία της Γαλλίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού έχει ήδη μια ισχυρή μελέτη στο θαλάσσιο οικόπεδο 11. Επίσης αυτή η νέα υπογραφή δυναμώνει την συμμαχία της Total με την Eni, αφού τώρα έχουν δύο θαλάσσια οικόπεδα από κοινού. Και η Eni βρίσκεται συνολικά στα θαλάσσια οικόπεδα, 2, 3, 6, 8 και 9. Έτσι η γαλλοιταλική συμμαχία έχει την πιο δυναμική παρουσία στην Κύπρο, ενώ πολλοί έλεγαν ότι οι δύο εταιρείες θα φύγουν λόγω έλλειψης σοβαρών δεδομένων σε τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο.

Απορρίφθηκε η πρόταση Περδίκη για αίτημα αφαίρεσης της σημαίας από Πενταδάκτυλο

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με 13 ψήφους υπέρ και 22 κατά απέρριψε το σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο θα εκαλείτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέσει στην προσεχή συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη Μουστάφα Ακιντζί το θέμα της τουρκικής σημαίας στον Πενταδάκτυλο και να ζητήσει όπως ως μέτρο καλής θέλησης αυτή αφαιρεθεί.

«Επίδειξη» πυγμής από τις ΗΠΑ, οργή από την Ρωσία και στη μέση η Συρία - Στα άκρα οι σχέσεις Ουάσινγκτον - Μόσχας μετά το χτύπημα στη Συρία(Βίντεο)

Η Μόσχα αντιδρά στην πυραυλική επίθεση των Αμερικανών κατά συριακής αεροπορικής βάσης - Ρωσική φρεγάτα καταπλέει στην Μεσόγειο - Δύση και Τουρκία στηρίζουν την απόφαση Τραμπ, κρίνοντας ότι έπρεπε να «απαντηθεί» η φερόμενη χρήση χημικών από τις δυνάμεις του Άσαντ - Η επόμενη μέρα
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πόλη - φάντασμα η Στοκχόλμη μετά την φονική επίθεση με φορτηγό - Στη δημοσιότητα φωτογραφία υπόπτου

Σε «κατάσταση πολιορκίας» η σουηδική πρωτεύουσα που μπήκε στον «χάρτη του τρόμου» - Στους πέντε, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ανέρχονται οι νεκροί, 8 άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι μετά τη διαδρομή θανάτου του φορτηγού σε πολυσύχναστο πεζόδρομο πριν «καρφωθεί» σε πολυκατάστημα
Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η πρωτεύουσα της Σουηδίας: Τα μέτρα ασφαλείας στη Στοκχόλμη έχουν ενταθεί, όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός, ενώ οι κάτοικοί της προσπαθούν αφενός να συνειδητοποιήσουν ότι και η δική τους πόλη μπήκε στο χάρτη του τρόμου, κάτι που έως τις τέσσερις το μεσημέρι σήμερα, δεν θεωρείτο ιδιαίτερα πιθανό. Έως τώρα, πάντως, επιβεβαιώνεται ότι ανακρίνονται δύο ύποπτοι.