Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορικό Αφιέρωμα για την Απελευθέρωση Ιωαννίνων

Πηγή: Επίτομη Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων 1912 - 1913
Τόμος Β΄
Γενικό Επιτελείο Στρατού/Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού
Από το ΓΕΕΘΑ


Ο Ελληνικός Στρατός του 1912, διαθέτοντας σχετικά περιορισμένες δυνάμεις και όντας υποχρεωμένος να διεξάγει επιχειρήσεις σε δύο μέτωπα, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, δεν ήταν δυνατό να αναλάβει επιθετικές ενέργειες ταυτόχρονα και προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις. Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, αφού το επέβαλλαν σοβαροί εθνικοί λόγοι.

Πατρινό Καρναβάλι 2017:Αυτά είναι τα άρματα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού! ΔΕΙΤΕ νέες φωτογραφίες και τον Μαρξιστή Βασιλιά -Πλησιάζει η ώρα της εμφάνισής τους

Από το thebest

Οι τελικές πινελιές προετοιμασίας των αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 γίνονται στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, όπου ρυθμίζονται οι τελικές λεπτομέρειες λίγο πριν αποκαλυφτούν στα μάτια Πατρινών και επισκεπτών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τις παρελάσεις του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.
Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων (συντονιστής: Πέτρος Βρυώνης) έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού.

Η χαριτωμένη επιστολή

Του Ν. Λυγερού
Αναζητούσαμε στα αρχεία, διάφορα έγγραφα που αφορούσαν το ταξίδι που έγινε στη Ρωσία το σωτήριο έτος 1867. Η επιλογή ήταν πάντα δύσκολη, αλλά τελικά η ανάγκη πάντα βοηθούσε. Βρήκαμε πρώτα ένα βιβλίο που περιέγραφε βιογραφικές λεπτομέρειες της εποχής, αλλά δεν περιμέναμε να βρούμε εκείνη τη χαριτωμένη επιστολή. Είχαμε διαβάσει τόσα επίσημα πολιτικά χειρόγραφα με το διπλωματικό τους ύφος που η έκπληξη μας ενώπιον του αντικειμένου, δεν περιγράφεται. Ήταν γραμμένη στην Πετρούπολη στις 20 Μαΐου του 1867. Στην αρχή δεν καταλάβαμε ποιος ήταν ο αποδέκτης, αλλά μετά το μυστήριο εξαφανίστηκε, ήταν η παιδαγωγός της. Ποιος, βέβαια, θα ήξερε αυτό το πρόσωπο εκτός από τους ειδικούς; Αλλά η ουσία ήταν αλλού. Η εξομολόγηση εξηγούσε το πάθος μιας νέας αγάπης. Έτσι μπορέσαμε εκ των έσω να μάθουμε την αλήθεια για την αρχή αυτής της αινιγματικής σχέσης που διήρκησε δεκαετίες, εμπλουτίζοντας την ιστορία με κομμάτια γνήσιας τρυφερότητας.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές 
20/02/2017

ΓΕΕΘΑ: Προϊόν μοντάζ το νέο τουρκικό βίντεο για τα Ίμια

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη
Από το onalert

 
Φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν διαπρέψει σε τακτικές παραπληροφόρησης προκειμένου να συντηρήσουν την ένταση στο Αν. Αιγαίο.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ότι το επίμαχο βίντεο που απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Κύπρος:ΠτΔ: Η υπομονή έχει όρια- Εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί - «Απόν 'θέλει να πάει στον μύλον, 5 μέρες κοσσινίζει»

Λευκωσία: Εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο ΠτΔ ανέφερε ότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος για ένα «ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης για την απονομή του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Αδαμάντιου Διαμαντή» στον δρα Δημήτρη Ζ. Πιερίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και του Τουρκοκύπριου ηγέτη που τον καλούν «να διορθώσει το λάθος της Βουλής».

Το ΣτΕ απαγόρευσε τη μείωση ποσοστού αναπηρίας

Απαγορεύεται η μείωση  του ποσοστού αναπηρίας, (όπως έχει προσδιοριστεί με απόφαση της πρωτοβάθμιας) από τη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ.
Αυτό έκρινε  με την υπ΄  αριθμ. 29/2017 απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνοντας 58χρόνη ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ.
Μια γυναίκα ως υπάλληλος υπέβαλε αίτηση για να λάβει σύνταξη και παραπέμφθηκε στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή η οποία γνωμάτευσε ότι έπασχε από «ασφυοισχιαλγία επί εδάφους εκφυλιστικής σπονδυλοπάθειας και νευρωσικές εκδηλώσεις» και προσδιορίστηκε το ποσοστό της βλάβης της (αναπηρίας της) σε 50%.

Δανειστές: Πολιτική συμφωνία τον Απρίλιο, τα μέτρα θα ισχύσουν από Αύγουστο του 2018 - Αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαψεύδουν την ελληνική κυβέρνηση

Υποχρεωτική η εφαρμογή των νέων μέτρων -
Η συμφωνία πάει για το Eurogroup στις 7 Απριλίου - Τα λεγόμενα «αντίμετρα» θα υλοποιηθούν μόνο αν το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπεράσει το 3,5%
Ανοιχτό αφήνουν στις Βρυξέλλες τον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, πιθανολογώντας ότι είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα, που θα πάρει την τελική πολιτική απόφαση.

«Βόμβα» Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό, φορολογικό και εργασιακά - Μετά το Ecofin εξειδίκευσε τις «μεταρρυθμίσεις»

«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες.