Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η μυστηριώδης ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών για πρώτη φορά σε έγχρωμες φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες του Χάρι Μπάρτον, που καταγράφουν την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών τη δεκαετία του 1920, έχουν συναρπάσει τον κόσμο για πολλές γενιές, αποκαλύπτοντας τα «θαυμάσια αντικείμενα», τα οποία αντίκρισαν για πρώτη φορά, έπειτα από χιλιάδες χρόνια, οι εξερευνητές του τάφου, Λόρδος Κάρναρβον και Χάουαρντ Κάρτερ.

Οι ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μπάρτον, που κέντρισαν τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων για σχεδόν έναν αιώνα και στεγάζονται στο αρχείο του Ινστιτούτου Γκρίφιθ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, χρωματίστηκαν για πρώτη φορά ψηφιακά από την εταιρεία Dynamichro και δόθηκαν στη δημοσιότητα με στόχο να συναρπάσουν το κοινό για μία ακόμη φορά.

Δείτε φωτογραφίες:

Κηδεύτηκε ζεύγος αγνοουμένων από το 1974 στους Τρούλλους

Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στους Τρούλλους η κηδεία ζεύγους αμάχων που θεωρήθηκε ως αγνοούμενο κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. Πρόκειται για τον Γιώργο και την Αναστασία Μελλέχα, 62 και 64χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους εισβολείς και τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο DNA.
Τα οστά του ζεύγους εντοπίστηκαν σε πηγάδι δύο χλμ έξω από το χωριό Άρσος μαζί με τους άλλους τρεις συγγενείς τους.

Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρικό και θέρμανση

Ευάλωτα ή σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας βρίσκονται 190.000 νοικοκυριά
(62%) στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Προκειμένου να καλύψουν το αυξημένο κόστος θέρμανσης τα νοικοκυριά έχουν περικόψει κυρίως δαπάνες ένδυσης και υπόδησης (58%) διασκέδασης και ψυχαγωγίας (36%) και τρόφιμα/έξοδα σούπερ μάρκετ (32%) ενώ ανάλογη είναι η εικόνα των περικοπών για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροφωτισμού.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας “πιάσουν στον ύπνο” στο Αιγαίο αλλά είμαστε πάντα εκεί!




Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο οι οποίες εδώ και κοντά ένα χρόνο ξεπερνούν κάθε λογική, έχουν μεταξύ κι ένα στόχο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Είναι ένα είδος “ελέγχου αντανακλαστικών” του ελληνικού αμυντικού συστήματος στο Αιγαίο. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να “φυλάς σκοπιά” σ΄ ένα χώρο όπως το Αιγαίο με τόσα νησιά,νησίδες και βραχονησίδες. Για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, είναι πιθανό κάποιος να ανέβει σε κάποια απ΄ αυτές. Το ζήτημα είναι να είμαστε έτοιμοι να τον κατεβάσουμε!

Δημήτρης Καμμένος: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει τους ΑΝΕΛ - «Έχουμε στηρίξει την κυβέρνηση και έχουμε βάλει πλάτη»

Μετά τις δηλώσεις Φίλη για σύμπλευση με την Δημοκρατική Συμπαράταξη - «Ήρθα σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο και του είπα, δεν γίνεται... Δεν ανέχομαι να ξαναμπώ και να τους κοιτάω στα μάτια μέσα στο Κοινοβούλιο και να ξέρω ότι δεν με θέλουν» λέει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά το νέο "χτύπημα" του τέως υπουργού Παιδείας, ο οποίος, σε συνέντευξή του, επιμένει στη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι συνυπάρξης με το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχουν "ξεθωριάσει".

Μέρκελ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ...Η νομισματική πολιτική είναι προσαρμοσμένη στην Πορτογαλία, τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία...

Αινιγματική δήλωση από την καγκελάριο της Γερμανίας: «Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ...»
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη γι' αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.