Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ... Αυτή είναι η αλήθεια για τα Ιμια: Λεπτό προς λεπτό η κρίση μέσα από τη ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ

Εικοσιένα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, την ώρα που οι Τούρκοι εμφανίζονται όλο και πιο θρασείς στο Αιγαίο με αποκορύφωμα την υπέρπτηση επάνω από τις νησίδες-τόπο μαρτυρίου των τριών Ελλήνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων την μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 και την ενέδρεα που έστησαν στο ελικόπτερο του υπουργού Εμυνας Π.Καμμένου (του πρώτου ΥΕΘΑ που μετά από 19 χρόνια τιμά τους 3 νεκρούς στο τόπο της θυσίας) το defencenet.gr, παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία του επίσημου "ημερολογίου" καταγραφής των συμβάντων του ΓΕΕΘΑ εκείνων των δραματικών ωρών, όπως καταγράφηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η λίμνη Πλαστήρα έγινε ένα απέραντο παγοδρόμιο - Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (Βίντεο)

Από άκρη σε άκρη της η λίμνη έχει παγώσει, δημιουργώντας ένα απίστευτο ονειρικό σκηνικό. Αυτό το σκηνικό μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το παρακάτω βίντεο.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν και την λίμνη Πλαστήρα, κάνοντας την μια απέραντη παγοπίστα.

Από άκρη σε άκρη της η λίμνη έχει παγώσει, δημιουργώντας ένα απίστευτο ονειρικό σκηνικό.
Και όταν λέμε παγωμένη το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης καθώς μικροί και μεγάλοι περπάτησαν και έκαναν παγοδρομίες πάνω στην επιφάνεια της λίμνης.

Το βίντεο του Θωμά Βασιλείου παρουσιάζει τη μαγεία της παγωμένης λίμνης από ψηλά.

Τα κριτήρια της βαρβαρότητας - Δάνειο Πάχος Χρόνου

Τα κριτήρια της βαρβαρότητας
Του Ν. Λυγερού


Αν μια παράδοση εμπεριέχει στοιχεία βαρβαρότητας, δεν είναι παράδοση αλλά βαρβαρότητα. Αν μια θρησκεία εμπεριέχει στοιχεία βαρβαρότητας, δεν είναι θρησκεία, αλλά βαρβαρότητα. Με αυτόν τον τρόπο, βλέπουμε ότι η βαρβαρότητα μπορεί να λειτουργήσει ως κριτήριο αφού είναι ο εχθρός της Ανθρωπότητας. Έτσι αν μια παράδοση ή μια θρησκεία πληγώνει την Ανθρωπότητα, δεν μπορείς να την αποδεκτείς. Διότι η προστασία της Ανθρωπότητας πρέπει να γίνει από κάποιον, κι αν δεν υπάρχει άλλος, πρέπει να είσαι αυτός για να γίνει το πρέπον.

«Ο θυμός των ασθενών είναι μεγαλύτερος από τον δικό σας κ. Πολάκη» Το «κατηγορώ» ενός δικαστή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Επιστολή - καταπέλτης συνταξιούχου δικαστικού που νοσηλεύθηκε  επί δέκα ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών
Τις δραματικές συνθήκες της 10ημερης νοσηλείας του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών περιγράφει σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργού Υγείας ο Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη, κ. Γιώργος Φαλτσέτος.

Τον φονιά του Σολωμού θα τον εκδώσει ο Ερντογάν; Δεν ξεχνάμε…

ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Από το militaire
 
Μπορεί ο σουλτάνος να εξοργίστηκε με την Ελλάδα, η οποία σεβόμενη τους νόμους δεν εξέδωσε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν μετά το πραξικόπημα. 

Τι θα κάνει, όμως, τώρα που η Γερμανία θα δώσει πολιτικό άσυλο σε 40 στρατιωτικούς που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ;

Όλα αλλάζουν: Ο Ν.Τραμπ με Τ.Μέι και Β.Πούτιν μεταμορφώνουν τον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα - Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΝΙΝΓΚ ΣΤΡΙΤ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, τελικά φαίνεται ότι θα αποτελέσει ένα κοσμοϊστορικό γεγονός τις προεκτάσεις του οποίου μόλις τώρα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε, καθώς ο νέος πρόεδρος κάνει 100% πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Η δημιουργία ενός άτυπου, πλην όμως ουσιαστικού άξονα μεταξύ Ουάσιγκτον με Λονδίνο αλλά και Μόσχα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή ήπειρος είναι ένα δείγμα της νέας πολιτικής που φέρνει μαζί του ο Τραμπ.

Στου Ερντογάν την πόρτα όσο θέλεις βρόντα… Δεν ακούει κανένα η Άγκυρα για εγγυήσεις και 4 ελευθερίες

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews
 
 Λευκωσία: Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, την ερχόμενη Τετάρτη και η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, προχθές Σάββατο, ανέλαβαν να παρέμβουν στο Κυπριακό προς την πλευρά της Άγκυρας. Η Τερέζα Μέι, που προερχόταν από τις συνομιλίες που είχε στην Ουάσινγκτον με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε στην τουρκική ηγεσία, στις επαφές στην Άγκυρα, το θέμα των εγγυήσεων. Το Λονδίνο εξήγησε διά της κ. Μέι προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η χώρα της δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε ένα σύστημα εγγυήσεων, εάν τούτο συμφωνήσουν οι δυο κοινότητες στην Κύπρο.

Nέες προκλήσεις στο Αιγαίο – Παραβιάσεις και εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά - ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Μόλις μια ημέρα μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή των Ιμίων η Άγκυρα συνέχισε την τακτική της με παραβιάσεις μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας στο Αιγαίο.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, πραγματοποιήθηκαν μόνο σήμερα 21 συνολικά παραβιάσεις σε Ανατολικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Να σημειωθεί ότι από αυτές οι 17 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο αρχικά εισήλθε στο FIR Aθηνών λίγο μετά τις 11:00 π.μ., ανατολικά της Ρόδου και στη συνεχεία αφού εξήλθε, επέστρεψε και πάλι νότια της Λήμνου πραγματοποιώντας σειρά παραβιάσεων εξερχόμενο Βόρεια της Λέσβου.

Η κυβέρνηση ιδρύει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Την Eλληνική Διαστημική Υπηρεσία, ιδρύει με νομοσχέδιο, που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα.
Με την εκτόξευση φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται εμπορικές ευκαιρίες οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής, αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μπλόκα αγροτών 2017: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα και πότε(Bίντεο - Φωτο)

Ειδήσεις για μπλόκα αγροτών: Συνεχίζουν και κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας - Σταθερό παραμένει το μπλόκο της Νίκαιας - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Επ' αόριστον αποκλεισμός του τελωνέιου των Ευζώνων - Στους δρόμους και οι αγρότες της Φθιώτιδας - Κλειστα επ' αόριστον τα δύο ρεύματα στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» 
Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, κλείνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης ενώ επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν το μπλόκο στο σημείο, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων τρακτέρ.

Κλίμα 2015 δημιουργεί ο Σόιμπλε - Θέλει να πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

«Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα» διαμηνύει το γερμνανικό ΥΠΟΙΚ
Σκληραίνει προκλητικά την στάση του προς την Ελλάδα ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε δημιουργώντας κλίμα ίδιο με εκείνο του 2015, όταν και πάλι οι διαπραγματεύσεις είχαν φτάσει σε οριακό επίπεδο.
Το ελληνικό πρόβλημα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε παρά το Brexit, και τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε σημαντικές χώρες της ευρωζώνης.
Μάλιστα σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως το γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, κατά την προεκλογική περίοδο που διανύει η Γερμανία, αναμένεται να επιδιώξει την αναζωπύρωση της συζήτησης περί Grexit.