Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Προεδρία της Κύπρου στην Κωνσταντινούπολη

Υπό την προεδρία της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών και Αειφόρου Ανάπτυξης στο πλαίσιο της 10ης συνόδου της ολομέλειας της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ).

Στην προεδρία ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΑΚΣ, βουλευτής Νίκος Τορναρίτης και συζητήθηκαν θέματα με κέντρο βάρους την ενέργεια, την οικονομία και το περιβάλλον. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη επειδή ίσως για πρώτη φορά Κύπριος αξιωματούχος προεδρεύει συνεδρίας διεθνούς οργανισμού στην Τουρκία, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ διπλωματικοί κύκλοι. Στην ομιλία του ο Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι η Κύπρος προσδίδει μεγάλη σημασία στις ενεργειακές της δυνατότητες προσθέτοντας πως η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές για την Κύπρο ώστε να μετατραπεί σε ενεργειακό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Τορναρίτης διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί με αφοσίωση ώστε να προωθήσει τους στόχους της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και τον συντονισμό με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων αρχών.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας Νίκος Τορναρίτης μαζί με τον βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο είχαν ανταλλαγή απόψεων επί δύο ώρες μέσα σε θερμό κλίμα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεξιώθηκε τους δύο βουλευτές στην Αγία Τράπεζα.

ΠΗΓΗ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου