Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η τελευταία κάτοικος της Αμμοχώστου «Μόνο η γάτα έμεινε να της κάνει παρέα»(Βίντεο)

Αδιανόητο ιστορικό ντοκουμέντο

Για μια ακόμη φορά, κάτοικοι της Αμμοχώστου των σέβεντις, και ίσως μερικών τα παιδιά τους, βρίσκονται σε αναβρασμό.
Άνθρωποι με θέσεις εξουσίας απ’ την άλλη πλευρά του νησιού, τη «ψεύτικη», λένε πως η πόλη φάντασμα θ’ ανοίξει για όλους όσοι έχουν το σπίτι τους εκεί. Mε διοίκηση τουρκοκυπριακή.
Με αφορμή τις φημολογίες, κοινοποιείται ξανά στο ίντερνετ το παρακάτω βίντεο – κειμήλιο με την τελευταία κάτοικο της Αμμοχώστου. Ένα μοιραίο, θα λέγαμε, ρεπορτάζ ενός Άγγλου δημοσιογράφου που αποτελεί αδιανόητο ιστορικό ντοκουμέντο της ερήμωσης μιας ολοζώντανης πόλης και της κατοπινής κατοίκησής της μόνο από φίδια και ποντίκια.

Οι άντρες του ΟΗΕ της πρότειναν να κόψει σταφύλια από το κλίμα
Γυρίστηκε στην πόλη φάντασμα, μερικές μόνο μέρες μετά την κατάληψή της από τον τουρκικό στρατό. Κι ενώ δίνεται η εντύπωση πως τα ποντίκια έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι μόνοι κάτοικοι, μια γιαγιά που έμεινε πίσω χωρίς την οικογένειά της εντοπίζεται από Τουρκοκύπριους στρατιώτες.
Περιγράφει ο δημοσιογράφος:
«Υπάρχουν μικρά στοιχεία ζωής που είναι πολύ σημαντικό να τα εντοπίσεις… Βρήκαμε αυτή τη γριά γυναίκα να κάθεται στην αυλή του σπιτιού της στα προάστια του Βαρωσιού, απόλυτα μόνη, κάτω από ένα δέντρο, μιλώντας στον εαυτό της. Όλη η υπόλοιπη οικογένεια είχε φύγει… Μόνο η γάτα παρέμεινε να της κάνει παρέα…»
Αν δεν το έχεις ξαναδεί, δες το! Είναι φοβερό


ΠΗΓΗ avant-garde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου