Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Το ψευδοκράτος αρνήθηκε βοήθεια από την ΚΔ για πυρκαγιά

H Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε να βοηθήσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κατεχόμενο χωριό Καπούτι της Μόρφου, αλλά υπήρξε αρνητική απάντηση από τουρκοκυπριακής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, επικοινώνησε συγκεκριμένα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον εκπρόσωπο του Μουσταφά Ακιντζί Μπαρίς Μπουρτζού, αλλά η απάντηση που δόθηκε από την τουρκοκυπριακής πλευρά ήταν πως «όλα βρίσκονται υπό έλεγχο».


Στο μεταξύ ο Μουσταφά Ακιντζί ανάρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όπου αναφέρει ότι συνομιλεί με τον διευθυντή του «τμήματος δασών» και κρατείται συνεχώς ενήμερoς για την κατάσταση στα κατεχόμενα.




Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο απέστειλε η Τουρκία στο ψευδοκράτος για να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χωριό Καπούτι, ενώ αναμένεται να σταλεί ακόμα ένα αεροσκάφος.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο διευθυντής του λεγόμενου τμήματος δασών του ψευδοκράτους Αλτάι Φιράτ με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον ενημέρωσε ότι δύο ελικόπτερα μαζί και το τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ αναμένεται και δεύτερο τουρκικό αεροσκάφος να φτάσει σύντομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας ο Φιράτ είπε ακόμη στον Ακιντζί ότι η πυρκαγιά αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο απόψε και ότι για τη στιγμή δεν χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.



ΠΗΓΗ  philenews/ ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου