Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κύπρος - Ορά: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Κάηκε σπίτι (Εικόνες)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς - Κάηκε ένα σπίτι - Στην περιοχή Οράς κατευθύνεται ο ΥΠΕΣ

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ της Οράς και της Βαβατσινιάς, με τα επίγεια Μέσα πυρόσβεσης να αυξάνονται, σε μία προσπάθεια ελέγχου της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξοχικό σπίτι κάηκε, ενώ η φωτιά κατευθύνεται αυτή την ώρα προς τη Βαβατσινιά.

Πάντως, όσο βραδιάζει, τα επτά πτητικά Μέσα πυρόσβεσης θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις ρίψεις νερού στην περιοχή.

Η πυροσβεστική επικεντρώνει τις δυνάμεις της στο βορειοανατολικό μέτωπο.

Η πύρινη λαίλαπα θερίζει άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα, με τις προσπάθειες να εντείνονται για να μην κινδυνεύσει το δάσος Μαχαίρα.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, όπως και επιπλέον πυροσβεστικές ενισχύσεις. Επιχειρούν συνολικά 13 οχήματα της Πυροσβεστικής, πέντε του Τμήματος Δασών, ένα του Ταμείου Θήρας, κι ένα της Πολιτικής Άμυνας του Κοινοτικού Συμβουλίου Οράς. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των ισχυρών ανέμων δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στην Ορά ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρο Κυπριανού, μεταβαίνει εντός ολίγου στην περιοχή Οράς όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, για επί τόπου ενημέρωση και πλήρη εκτίμηση της όλης κατάστασης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς με όλα τα εις τη διάθεσή του μέσα και με εμπλοκή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του: Επαρχιακή Διοίκηση, Υπηρεσία Θήρας και Πολιτική Άμυνα, αναφέρεται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς αναφέρουν ότι αυτή προκλήθηκε από γεννήτρια.



ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου