Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κατεχόμενα: Απόφαση για επιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους

Την πολιτική απόφαση όπως επιτρέψουν την επιστροφή Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους, πήρε σήμερα η λεγόμενη Κυβέρνηση στα κατεχόμενα.

Η απόφαση λήφθηκε το πρωί σε σύσκεψη στο λεγόμενο Προεδρικό Μέγαρο και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της λεγόμενης Προεδρίας, η επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους, ήταν μία από τις προτάσεις που συζητούνταν στην Κυβέρνηση των κατεχομένων.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνάντηση που συγκλήθηκε από τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του ψευδο-πρωθυπουργού, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, υψηλά ιστάμενων του στρατού και του Τούρκου πρεσβευτή στα κατεχόμενη.


Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, θα αρχίσουν προετοιμασίες ανάμεσα στους διάφορους φορείς που εμπλέκονται, ενώ θα προετοιμαστεί ένα καθοδηγητικός χάρτης που θα διασφαλίζει ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί το συντομότερο.

Το συγχρονισμό των εργασιών μεταξύ των φορέων, θα αναλάβει ο υφυπουργός παρά τω προέδρω της Κυβέρνησης, Γκιουντάλ Χουντάογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τρίτη επίρριψε την ευθύνη για την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, στην ελληνοκυπριακή πλευρα.

Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο, επίκειται και άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου, όπου θα μπορούν να επιστρέψουν γύρω στις 16 χιλιάδες κάτοικοι.




Φωτογραφίες από την επίσκεψη του επίτροπου για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου, στα μαρωνίτικα χωριά.





ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου