Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σε δασική έκταση στην Αγία Ειρήνη, Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το inkefalonia.gr λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αυτή την στιγμή επιχειρούν 7 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων, τα δύο Πεντζετέλ που υπάρχουν στο νησί.

'Oπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, συνδράμουν και από αέρος έξι αεροσκάφη, τέσσερα καναντέρ και δύο πετζετέλ, ενώ αναμένεται και η επιπλέον συνδρομή εννέα πυροσβεστών από το Πεζοπόρο τμήμα της Δυτικής Ελλάδος.
Η φωτιά σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, εξελίσσεται αυτή την ώρα σε δασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε γρήγορα να την περιορίσουμε» δήλωσε  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.
Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα πιο τουριστικά μέρη της Κεφαλονιάς, όπως τη Σκάλα, τον Πόρο, αλλά και το χωριό Τζανάτα, στην ενδοχώρα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου