Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ερντογάν: Αδύνατο να λυθεί το Κυπριακό στις παραμέτρους ΟΗΕ

Δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσουμε στις παραμέτρους των ΗΕ για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από το Αμβούργο ωστόσο είπε ότι και πάλι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση σε διαφορετικές παραμέτρους και στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε θα αρχίσουν να σκέφτονται το σχέδιο Β και το σχέδιο Γ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολού, σε συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργο έπειτα από την σύνοδο των G20 ανέφερε ότι: “Η Τουρκία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ως εγγυήτρια δύναμη για δίκαιη, περιεκτική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Μαζί με την "τδβκ" τόσο στο σχέδιο Ανάν όσο και στην τελευταία διαδικασία όπως υποσχέθηκα ήμασταν ένα βήμα μπροστά αλλά παρόλες τις προσπάθειές μας η Διάσκεψη για το Κυπριακό που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα. Οι αφιλοκερδείς προσπάθειες, οι ειλικρινείς και μετριοπαθείς κινήσεις της Τουρκίας δεν είχαν ανταπόκριση.


Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε μεγάλη λύπη. Η εικόνα αυτή που φτάσαμε έπειτα από τις μεγάλες προσπάθειες έχει αποκαλύψει ότι είναι αδύνατο να βρεθεί λύση στο Κυπριακό εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ. Πλέον δεν υπάρχει νόημα να επιμένουμε σε αυτές τις παραμέτρους.

Η Τουρκία ωστόσο και πάλι θα συνεχίσει να συνεχίσει να συμβάλλει στη λύση του Κυπριακού με διαφορετικές παραμέτρους. Αναμένουμε την ίδια στάση από όλες τις πλευρές.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αναμφίβολα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το σχέδιο Β και το σχέδιο Γ. Οπωσδήποτε θα γίνουν οι απαραίτητες αξιολογήσεις σε αυτό το θέμα και θα ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα στους συνομιλητές μας και την κοινή γνώμη”.

ΠΗΓΗ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου