Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κύπρος:Δύο τραυματίες, ένας κρίσιμα, από ανάφλεξη σκάφους στο Λατσί

Ντόρα Χριστοδούλου
Από το philenews

Δύο άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε σε ταχύπλοο σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί, κατά την διάρκεια εργασιών επιδιόρθωσης και ανεφοδιασμού του με καύσιμα.

Τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη ερευνώνται από την Αστυνομία, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, τραυματίες είναι 22χρονος κύπριος και 23χρονος ρουμάνος, οι οποίοι το απόγευμα απασχολούνταν στο εν λόγω σκάφος, προσπαθώντας να επιδιορθώσουν ντουζιέρα. Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις είπε ο κ. Ιωάννου, προκλήθηκε έκρηξη και λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε οι δύο νεαροί άντρες τραυματίσθηκαν.

Κατά την επίμαχη στιγμή, στο σκάφος βρισκόταν σύμφωνα με τις εξετάσεις και τρίτο άτομο, το οποίο ασχολείτο με ανεφοδιασμό του σκάφους με καύσιμα, το οποίο έπεσε στη θάλασσα με την έκρηξη, χωρίς να τραυματισθεί.

Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου εξετάζονται από τους γιατρούς, φέροντας εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Η κατάσταση του ενός από τα τρία πρόσωπα κρίνεται σοβαρή, ενώ του δεύτερου είναι πιο ελαφριά.

Επί τόπου βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας και των άλλων κρατικών υπηρεσιών και εξετάζεται ανάμεσα σε άλλα η αιτία του βραχυκυκλώματος.

εικόνα αρχείου

Ντόρα Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου