Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

«Πόλεμος» για τη σημαία στον Πενταδάκτυλο


Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να αφαιρεθεί η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δείχνει την πραγματική πρόθεση των Ε/κ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο «σύνδεσμος φωτισμού της σημαίας στον Πενταδάκτυλο».

Ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου», Τανζού Μουεζίνογλου ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι οι Ε/κ, που σε κάθε ευκαιρία αναφέρονται σε ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, προσπαθούν να κρατούν τους Τ/κ σε απομόνωση, ενώ έκανε αναφορά στις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές, την περίπτωση με την ομάδα παιδιών από τη Σερβία που είχαν έρθει από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το φεστιβάλ στις 23 Απριλίου στα κατεχόμενα κ.ά.
Η σημαία του ψευδοκράτους που ίδρυσαν «ώμο με ώμο» (σσ χέρι με χέρι) με την«μητέρα πατρίδα» ως αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν οι Τ/κ «με ψυχή και αίμα, θα συνεχίσει να κυματίζει στα επουράνια για πάντα», ανέφερε ο Μουσεζίνογλου καταδικάζοντας την εκστρατεία συλλογής υπογραφών και καλώντας τους Ε/κ «να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίας».

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, μετά την έναρξη της εν λόγω εκστρατείας με τίτλο «Μετακινείστε την τουρκική σημαία από τον Πενταδάκτυλο» από Ε/κ, στα κατεχόμενα άρχισε η συλλογή υπογραφών με τίτλο «34 χρόνια δεν κατέβηκε, ούτε και θα κατεβεί».

Την εκστρατεία ξεκίνησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ιστοσελίδα «Babutsa dikeni» (Το αγκάθι του παπουτσόσυκου) μέσω της σελίδας www.change.org όπου υπάρχει από την περασμένη εβδομάδα και η εκστρατεία των Ε/κ.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου