Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ζητούν και τα «ρέστα» οι Τούρκοι: «Δεν θα πάρουμε μέρος στο σόου της Ελλάδας στο Αιγαίο»

Προσπαθεί να βγει και από πάνω τώρα η Τουρκία - Προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος μίλησε για «σόου» της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Απίστευτα ήταν τα όσα ανέφερε σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα της Εθνικής Κυριαρχίας της Τουρκίας που έγινε στο κοινοβούλιο.
Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο «σόου» που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εκδηλώνεται. Κάνει παιχνίδι για το εσωτερικό του ακροατήριο», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και τόνισε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς να γινόμαστε μέρος της ελληνικής παράστασης, αλλά με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας». Ο Ισίκ κατέληξε λέγοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του γνώριζε ότι η Τουρκία«δεν θα δεχόταν κανένα τετελεσμένο γεγονός».
Μάλιστα, υπενθύμισε επίσης τον υπάρχοντα μηχανισμό για την επαφή στρατιωτικών με στρατιωτικές δυνάμεις μεταξύ δύο γειτόνων.
Σε σχετικό δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hyrriyet χαρακτηρίζει το Αγαθονήσι ως «Εζέκ» αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία του νησιού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλόφωνης έκδοσης της Hyrriyet «η ένταση μεταξύ των δύο γειτόνων κλιμακώθηκε από πέρυσι με διάφορες προσπάθειες υπουργών και διοικητών στρατού και από τις δύο πλευρές σε αμφισβητούμενα νησιά του Αιγαίου.
Επιπλέον, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου ξεπέρασε τα 100, συμπεριλαμβανομένων οκτώ πρώην στρατιωτών που κατέφυγαν στη χώρα για να ζητήσουν άσυλο σε κλεμμένο ελικόπτερο, μετά από την οργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος.
Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των οκτώ ανδρών, και υπόσχεται ότι θα δικασθούν δίκαια. Ωστόσο, το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση κατά της έκδοσής του τον Ιανουάριο».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου