Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο Ερντογάν θέλει να πλημμυρίσει με Τούρκους την Ευρώπη – «Κάντε πολλά παιδιά, όχι μόνο τρία»!

Τους Τούρκους της διασποράς να κάνουν πολλά παιδιά, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν «την καλύτερη απάντηση» στις εις βάρος τους διακρίσεις, κάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας ένα ακόμη επεισόδιο στη διαμάχη με την Ευρώπη.
«Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας στα καλύτερα σχολεία, διασφαλίστε ότι οι οικογένειές σας θα ζουν στα καλύτερα μέρη, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα, κατοικείτε στα καλύτερα σπίτια και κάνετε πέντε παιδιά, όχι μόνο τρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε στο Εσκίσεχιρ, στα νότια της Κωνσταντινούπολης.

«Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που μπορείτε να δώσετε στην αγένεια και την εχθρότητα που αντιμετωπίζετε», διαβεβαίωσε, επίσης.
Ο Ερντογάν καταγγέλλει διαρκώς τις διακρίσεις που υποστηρίζει ότι γίνονται σε βάρος των Τούρκων και γενικότερα σε βάρος των μουσουλμάνων στην Ευρώπη αφότου ξεκίνησε η διπλωματική κρίση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες – κυρίως όμως με τη Γερμανία και την Ολλανδία – επειδή απαγόρευσαν σε Τούρκους υπουργούς να διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός τους ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.
Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια Τούρκοι που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα αυτό.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε καλέσει πέρσι τις γυναίκες να γεννούν τουλάχιστον τρία παιδιά, προκαλώντας την οργή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, απείλησε για μία ακόμη φορά ότι θα «πνίξει» την Ευρώπη στους πρόσφυγες.
«Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την Τουρκία», τόνισε μεταξύ άλλων.
 
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου