Λευκωσία: Δεν υπάρχει πλέον ευρωπαϊκή λύση για την Κύπρο και δεν θα υπάρξει λύση στην οποία θα υπάρχει η ΕΕ, έγραψε σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα “Σταρ” χθες, που αναδημοσιεύεται σήμερα στην “Αφρίκα”, ο εκ των συμβούλων του Τούρκου Προέδρου σε θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ.

Ο Μπουλούτ είχε δηλώσει τέλος Ιανουαρίου σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ότι την Κύπρο πήραν με αίμα και είχε ασκήσει κριτική στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την άποψη πως θα βοηθήσει η Κύπρος την Τουρκία μέσω της ΕΕ, εφόσον θα είναι μέλος της Ενωσης και οι Τ/κ.


Αναφερόμενος στην κρίση στις σχέσεις Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Μπουλούτ γράφει ότι “ούτε θα απολογηθούμε στην ΕΕ για την ύπαρξή μας σ’ αυτή τη γεωγραφική περιοχή, ούτε θα κάνουμε βήμα στην Κύπρο, ούτε και θα πληρώσουμε ένα γρόσι ως αποζημίωση. Θέλω να τ’ ακούσουν και τ’ άτομα που χαράζουν χάρτες για την Τουρκία και την Κύπρο”.

Εδώ και μήνες, προσθέτει, “γράφω για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ για την Κύπρο και λέω ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες. Θα εμπιστευθούμε την Κύπρο και τα αδέλφια μας εκεί στις χώρες της ΕΕ που επιτίθενται στους Υπουργούς μας, που βάζουν τους σκύλους να δαγκώσουν τους αδελφούς μας και που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα; Ποτέ! Στην Κύπρο πλέον δεν υπάρχει η επιλογή της ΕΕ. Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ που νομίζουν ότι θα αποκόψουν την Κύπρο από την Τουρκία, σας λέω αυτό: Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την επέμβαση του 1974 που γλίτωσε τα αδέλφια του τουρκικού έθνους στην Κύπρο από τη σφαγή”.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ πρόσθεσε ότι όσο η ΕΕ τηρεί σκληρή γραμμή στις σχέσεις της με την Τουρκία, η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει βήματα στο Κυπριακό. “Ο τελευταίος μου λόγος: Η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει αυτά τα παιχνίδια, ας τα συνεχίσει. Μάλιστα μπορεί να άρει τη στήριξή της σε κάθε αρχή της ΤΔΒΚ. Δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα στην Κύπρο. Ενόσω συνεχίζεται αυτή η στάση της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, δεν τίθεται θέμα να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία. Ιδού η Ρόδος. Πήραμε πίσω (την Κύπρο) ποτίζοντας το χώμα με το αίμα μας, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να την πάρει, ας πληρώσει με το ίδιο αντίτιμο, ορίστε! Άντε Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία, οι Ναζί που επιτέθηκαν με αστυνομικά οχήματα εναντίον των γυναικών και των παιδιών και έβαλαν τους σκύλους τους να επιτεθούν στα αδέλφια μας, αν τολμάτε ελάτε, η Κύπρος είναι εκεί”.

Η “Αφρίκα” σχολιάζει ότι την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Ολλανδίας, πληρώνουν οι Τ/κ.

ΠΗΓΗ philenews / ΚΥΠΕ