Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στη Γερμανία: Έστειλαν δέμα με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

To δέμα ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μόλις ανοιγόταν, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.
Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία καθώς βρέθηκε πακέτο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όπως μεταδίδει το Reuters περιείχε εκρηκτικά. Στο σημείο έσπευσαν ομάδες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί.
Το πακέτο είχε φτάσει στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz και είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας έδειξαν ότι το πακέτο περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μόλις άνοιγε το πακέτο» ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία.
Το περιεχόμενο –όπως φάνηκε στο ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ- ήταν διάφορες εκρηκτικές ύλες από αυτές που χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες βομβιστές αλλά μεγάλης ισχύος, με στόχο αν προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί αν ανοιγόταν χωρίς προσοχή.
Το κτήριο του ταχυδρομείου εκκενώθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.
 
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου