Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Προβοκάτσια από τους Τούρκους στα σύνορα; - «Γκιουλενιστές» συνελήφθησαν λίγο πριν μπουν στην Ελλάδα - Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ

Δύο ύποπτοι κατά τις τούρκικες αρχές- Γκιουλενιστές συνελήφθησαν μαζί με τις οικογένειές τους, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι αρχές ασφαλείας της γείτονος.
 
Οι δύο πρώην υπάλληλοι υπουργείων και οι οικογένειές τους, φαίνεται πως προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, τόνιζαν οι πηγές. Οι δύο οικογένειες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή Μέριτς της βορειοδυτικής επαρχίας Εντίρν, καθώς προσπαθούσαν να βρουν μια βάρκα ώστε να περάσουν στην Ελλάδα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Οι αρχές ασφαλείας βρήκαν πάνω τους 4000 ευρώ και 2000 τούρκικες λίρες.
 
Οι τέσσερις ενήλικες συνελήφθησαν ενώ τα παιδιά τους στάλθηκαν σε συγγενείς τους. Η αγγλόφωνη έκδοση της Daily Sabah, αναφέρεται στους συλληφθέντες ως Γκιουλενιστές, όρος όμως που χρησιμοποιείται κατά κόρον για οποιονδήποτε το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί ύποπτο.
 
Το κείμενο της Daily Sabah, υπενθυμίζει όλως τυχαίως τους 8 Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα  και πως αυτοί δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
 
 
ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου