Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

«Βούλιαξε» η Λευκωσία - Κινδύνευσε μητέρα και παιδί - Έχουν κλείσει δρόμοι (Εικόνες - Βίντεο)

Λευκωσία: Ατυχήματα, αβαρίες, μποτιλιαρίσματα και κλειστοί δρόμοι συνθέτουν το σκηνικό της ημέρας στη Λευκωσία μετά την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.  Σε κάποια σημεία των δρόμων Λακατάμειας – Ανθούπολης – Κοκκινοτριμιθιάς έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Λόγω καταρρακτωδών βροχών, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας παρά την περιοχή Λυμπιών – Κόσσιης, έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, η οδός Βικέλα (δρόμος από το Στάδιο ΓΣΠ μέχρι τα φώτα τροχαίας Ορφανίδη) είναι κλειστή για όλα τα οχήματα λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα. Κλειστές είναι και οι οδοί Αλεξανδρουπόλεως και Ερυθρού Σταυρού στον Στρόβολο, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου. 

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, η οποία απευθύνει έκκληση στο κοινό για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε δύο σοβαρά περιστατικά στο γεφύρι του Πεδιαίου στο Στρόβολο και στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΥ Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής η Υπηρεσία δέχτηκε 150 κλήσεις, ανταποκρίθηκε και διεκπεραίωσε τις 80 και συνεχίζει το έργο της.

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν τις περιοχές Λακατάμειας, Ανθούπολης, Κοκκινοτριμιθιάς και Στροβόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής τα περιστατικά αφορούσαν ρυμουλκήσεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους, άνοιγμα οχετών και αντλήσεις υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή το σοβαρότερο περιστατικό αφορούσε εγκλωβισμό οδηγού με το ανήλικο παιδί της στο γεφύρι του Πεδιαίου όπου υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να παρασυρθεί το όχημα. Ανέφερε πως κλήθηκε η ΠΥ αλλά πριν φτάσει στη σκηνή περαστικοί κατάφεραν να παράσχουν βοήθεια στη γυναίκα και το παιδί της και να τη μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Κεττή, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημά της μεταφέρθηκε στα χέρια από άνδρες της Πυροσβεστικής σε ασφαλές μέρος.

Ο κ. Κεττής κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην οδηγούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να λαμβάνουν ενημέρωση από την Αστυνομία για τους προσβάσιμους δρόμους.

Επικίνδυνοι δρόμοι σε διάφορες περιοχές

Ειδικότερα, η λεωφόρος Τσερίου, παρά το αεροδρόμιο Λακατάμειας και η περιοχή K – CINEPLEX στον Αρχάγγελο, έχουν καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λακατάμειας ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει σήμερα ανοικτός, ούτως ώστε να εξυπηρετεί πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Προβλήματα και πλημμύρες σε υποστατικά, οικίες και υπόγεια, αλλά και τις κύριες οδικές αρτηρίες στην περιοχή Ανθούπολης και Αρχαγγέλλου, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, ενώ η ομάδα εξυπηρέτησης του Δήμου Λακατάμιας προσφέρει τη βοήθεια της αντλώντας νερό από τα υποστατικά.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Μαρία Κυπριανού, υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας του Δήμου Λακατάμιας ανέφερε ότι μια ομάδα άμεσης εξυπηρέτησης δημοτών, ανέλαβε σε συνεργασία και με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία την άντληση νερού από τα υποστατικά.

Είπε ακόμα ότι η Δήμαρχος Λακατάμιας βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στις περιοχές που πλημμύρισαν, συντονίζοντας τις ομάδες.

Η κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι, λόγω των πολλών υποστατικών που πλημμύρισαν, η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου, και όταν το πρόβλημα είναι μεγάλο για να το διαχειριστεί ο Δήμος, τότε ζητείται η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ανέφερε ακόμα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με περιστατικά κατά τα οποία να κινδύνευσαν δημότες. Αξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει αύριο.

Είπε τέλος, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου και στην οδό Αιγαίου.

Τα τηλέφωνα στα οποία οι δημότες μπορούν να αποτεθούν για βοήθεια είναι 22364000 και 22364100.

Επίσης, στις περιοχές Ανθούπολης, Λακατάμειας και Κοκκινοτριμιθιάς, οι δρόμοι εξακολουθούν να είναι επικίνδυνοι λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Αναγνώστες αναφέρουν πως ο δρόμος παρά τον γήπεδο του ΑΠΟΕΛ στον Αρχάγγελο έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.




















ΠΗΓΗ philenews
Φωτο: Στέφανος Κουρατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου