Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Θρίλερ με τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ: Απόπειρες παραβίασης του νεκροτομείου

Οι Αρχές στη Μαλαισία αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροτομείο, όπου φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, καθώς υπήρξαν απόπειρες παραβίασης.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Αμπού Μπακάρ, σημειώνοντας ότι γνωρίζουν την ταυτότητα των προσώπων που επιχείρησαν να διαρρήξουν το νεκροτομείο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι εικασίες ότι πίσω από τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Αθώες οι δύο ύποπτες;

Νωρίτερα, διπλωμάτες της Νότιας Κορέας απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των δύο γυναικών που έχουν συλληφθεί για την δηλητηρίαση του Γιονγκ Ναμ, λέγοντας πως είναι «αθώες».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Νότιας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, απορρίπτονται οι ισχυρισμοί των αστυνομικών Αρχών της Μαλαισίας, ότι οι δύο αυτές γυναίκες έριξαν δηλητήριο στα χέρια τους και στη συνέχεια τα έτριψαν στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, που στεκόταν μπροστά από το εκδοτήριο εισιτηρίων, στο αεροδρόμιο.
«Εάν είχαν δηλητήριο στα χέρια τους, πώς γίνεται και αυτές οι δύο γυναίκες είναι ακόμα ζωντανές;», αναφέρει στην ανακοίνωση η πρεσβεία της Νότιας Κορέας. Η μία από τις συλληφθείσες κατάγεται από την Ινδονησία και η δεύτερη από το Βιετνάμ.

Καταζητείται διπλωμάτης από τη Βόρεια Κορέα

Οι αστυνομικές Αρχές της Μαλαισίας δημοσιοποίησαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου τα στοιχεία δύο νέων καταζητούμενων, ενός διπλωματικού αξιωματούχου στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας, αλλά κι ενός δεύτερου ατόμου που συνδέεται με την κρατική αεροπορική εταιρεία της χώρας, τους οποίους αναζητά με σκοπό να τους ανακρίνει.
Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές αναζητούν για τη διαδικασία της ανάκρισης τον 44χρονο διπλωμάτη από τη Βόρεια Κορέα, Χιον Κουάνγκ Σονγκ, που είναι ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέα στη χώρα.
Επίσης, αναζητούν τον 37χρονο Κιμ Ουκ Ιλ, ο οποίος αποτελεί στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας Air Koryo, προκειμένου να τον ανακρίνουν. Επίσης, αναζητείται για ανάκριση και ένας τρίτος ύποπτος αγνώστων στοιχείων.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου