Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ιερή αγανάκτηση για τις έμφυλες ταυτότητες(Βίντεο)

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ – «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ», ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Σε θέση μάχης βρίσκονται ιεράρχες μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εισάγει θεματική εβδομάδα για την ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίου σχετικά με τις έμφυλες ταυτότητες.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου δεν φαίνεται να κάνει πίσω, παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, αφού όπως δήλωσε οι «δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας να πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας…».

Από τη δήλωσή του αυτή η οποία έγινε στο CNN.GR είναι προφανές ότι τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις ιδεοληψίες τους επί των ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού.
Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο, ο κ. Γαβρόγλου προσπαθεί να υποβαθμίσει την άποψη της Εκκλησίας.
Ο κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζει «δευτερεύουσες» τις αντιδράσεις ιεραρχών. «Είναι αποδεκτό να έχει κανείς διαφορετικές απόψεις, εκείνο που δεν είναι αποδεκτό είναι να του ζητά να παρανομήσει», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος εμμέσως στα έντυπα που είναι διαθέσιμα στους γονείς στη μητρόπολη Πειραιώς με πρωτοβουλία του οικείου ιεράρχη Σεραφείμ, με τα οποία ζητείται απαλλαγή από το μάθημα.
Δείτε το σχετικό βίντεο
Οι ιεράρχες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά παράλληλα δίνουν τα εύσημα στον υπουργό Παιδείας, για την ενημέρωση σχετικά με τους εθισμούς σε όλες τις μορφές και την υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνεται στην ίδια θεματική εβδομάδα.
Αναλυτικότερα, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε επιστολή του στον υπουργό Παιδείας τον κατηγορεί ότι κάνει απόπειρα αλλοτρίωσης της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων. Ο ιεράρχης, ο οποίος κατά το τρέχον εκκλησιαστικό έτος είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να ζητήσει τη συζήτηση του θέματος στη ΔΙΣ ή και κατά την έκτατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον προσεχή Μάρτιο.
Σε εγκύκλιό του η οποία αναγνώσθηκε στους ναούς της μητρόπολής του εκφράζει την αντίδρασή του για τις έμφυλες ταυτότητες γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά, η ενασχόληση των μαθητών με αυτό το θέμα, έχει ως στόχο την αλλοτρίωση της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων. Επισημαίνει ότι αυτό το θέμα εισάγεται για πρώτη φορά στην εκπαιδευτική διαδικασία της χώρα μας και μάλιστα «χωρίς τη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων οι οποίοι αντιδημοκρατικώς και αυταρχικώς δεν ρωτήθηκαν εάν επιθυμούν ή ανέχονται αυτή τη στρέβλωση της φυσιολογίας των τέκνων τους». Επίσης, στην μητρόπολη Πειραιώς είναι διαθέσιμα έντυπα με τα οποία οι γονείς καλούνται να ζητήσουν την απαλλαγή της διδασκαλίας από τα παιδιά τους.
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος χαρακτηρίζει «δυναμιτιστική» την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας και τον καλεί να αναλογισθεί την ευθύνη του καθώς όπως λέει «φθάσαμε να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της πατρίδος μας». Ο ιεράρχης επισημαίνει ότι «αν κάποιο παιδί έχει ειδικό πρόβλημα, μπορεί να συναντήσει τον οικογενειακό γιατρό και να τα πληροφορηθεί όλα με ακρίβεια. Δεν είναι υπόθεση διδασκαλίας και προτροπής σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών να εισηγηθούμε, ότι τώρα μπορούν να διαλέξουν το φύλο της υπόλοιπης ζωής τους!».
Ο γηραιός μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος διερωτάται «από πότε μια θεωρία περί διαφοράς μεταξύ βιολογικού και κοινωνικού φύλου είναι ευρύτερα επιστημονικά αποδεδειγμένη ώστε να τη διδάσκεται ο ανήλικος μαθητής»; Επίσης, ο γηραιός ιεράρχης διερωτάται εάν νομιμοποιείται η εκπαιδευτική κοινότητα να αποδομεί τις «έμφυλες ταυτότητες». Με τι θα τις αντικαταστήσει; Με «διεμφυλικές»; Γιατί κι αυτό το προβλέπει η Εγκύκλιος.... τουλάχιστον για γονείς και εκπαιδευτικούς: Να ενημερωθούν δηλαδή για «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο».
Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος σε ανακοινωθέν του κάνει λόγο για απροκάλυπτη προώθηση της ομοφυλοφιλίας και καλεί τους γονείς να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση απαλλαγής των παιδιών τους. Ζητά επίσης από τους καθηγητές να αρνηθούν να διδάξουν «οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας και τις αρχές του Ευαγγελίου».
Επίσης, την έντονη αντίδρασή τους στη διδασκαλία των εμφύλων ταυτοτήτων έχουν εκφράσει οι μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος και ο Κυθήρων Σεραφείμ Στεργιούλης.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου