Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κύπρος:ΠτΔ: Η υπομονή έχει όρια- Εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί - «Απόν 'θέλει να πάει στον μύλον, 5 μέρες κοσσινίζει»

Λευκωσία: Εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο ΠτΔ ανέφερε ότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος για ένα «ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης για την απονομή του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Αδαμάντιου Διαμαντή» στον δρα Δημήτρη Ζ. Πιερίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και του Τουρκοκύπριου ηγέτη που τον καλούν «να διορθώσει το λάθος της Βουλής».
«Εύχομαι ο κ. Ακιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα που υποστηρίζουν είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η υπομονή έχει όρια και οφείλει να κατανοήσει ένα: εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί. Εάν εννοεί και επιθυμεί τη λύση του κυπριακού προβλήματος να αφήσει τις προφάσεις. Στην κυπριακή παροιμία, και ελπίζω να υπάρχει αντίστοιχη και στην τουρκοκυπριακή γλώσσα, ‘απόν 'θέλει να πάει στον μύλον, 5 μέρες κοσσινίζει’».

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου