Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Κηδεύτηκε ζεύγος αγνοουμένων από το 1974 στους Τρούλλους

Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στους Τρούλλους η κηδεία ζεύγους αμάχων που θεωρήθηκε ως αγνοούμενο κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. Πρόκειται για τον Γιώργο και την Αναστασία Μελλέχα, 62 και 64χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους εισβολείς και τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο DNA.
Τα οστά του ζεύγους εντοπίστηκαν σε πηγάδι δύο χλμ έξω από το χωριό Άρσος μαζί με τους άλλους τρεις συγγενείς τους.

Όταν οι Τούρκοι εισέβαλλαν στο χωριό τους, έτρεξαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, κι ήταν τότε που οι Αττίλες τους συνέλαβαν, τους έβαλαν βίαια σε στρατιωτικό τζιπ, μαζί με άλλους τρεις συγχωριανούς τους και τους οδήγησαν σε άγνωστο μέρος.
Οι συγγενείς τους οι οποίοι τους αναζητούσαν λάμβαναν αόριστες πληροφορίες ότι είχαν θεαθεί στην Άσια στο Άρσος και στην Αμμόχωστο, αλλά κανείς δε γνώριζε για την τραγωδία που είχε παιχτεί σε βάρος των μεσήλικων αμάχων. Κατά την αναγνώριση οι οικείοι, είδαν τη σφαίρα στο κεφάλι, που μαρτυρούσε την εν ψυχρώ εκτέλεση τους.
Στην τελετή την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου