Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μπλόκα αγροτών: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Πού υπάρχουν μπλόκα

Μπλόκα αγροτών 2017
- Ειδήσεις: Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και σήμερα Τρίτη (24/01). 
Με δίωρους αποκλεισμούς Εθνικών Οδών έκαν «πρεμιέρα» στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση του επαγγέλματος, το ασφαλιστικό και το κόστος του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Άνοιξε η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, η οποία είχε κλείσει λίγο μετά τις 17:45, λόγω της κινητοποίησης αγροτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός του δρόμου θα επαναληφθεί αύριο και μεθαύριο, από τις 17:00 έως 19:00 και την Πέμπτη οι αγρότες θα λάβουν νέες αποφάσεις.
Οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, παρέμειναν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες. Η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.


Οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης
 Σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 18:00 και για δύο ώρες μέχρι τις 20:00.
Η κινητοποίηση τους υλοποιήθηκε με βάση την χθεσινή απόφαση που είχαν πάρει.
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε, ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, σήμερα Τρίτη, από ώρα 18.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο 24ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης (διασταύρωση Αργυροπουλίου), η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.
Αύριο, Τετάρτη, οι αγρότες από το Δαμάσι θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα μπλόκα των αγροτών

Κομμένη στα δύο η δυτική Ελλάδα
Τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από χθες το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας.
Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.
Η τροχαία εξακολουθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση του μπλόκου με κτηνοτρόφους και αγρότες.
Στο μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα, ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων.
Την προσεχή Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τις... μηχανές για κινητοποιήσεις ζεσταίνουν και οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα στηθεί και πάλι το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα 23/1, «πρεμιέρα» έκαναν οι αγρότες στη Βέροια, ξεκινώντας από τον κόμβο της Κουλούρας με κατεύθυνση προς το κέντρο της Βέροιας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Βαγγέλης Μπέστας ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως το κλείσιμο του δρόμου είναι «επ΄ αόριστον», και πως το μπλόκο συμμετέχει στην πανελλαδική επιτροπή με την οποία βρίσκεται σε συντονισμό.
Σε μπλόκα προχώρησαν οι αγρότες και στη Ζάκυνθο. Oι αγρότες του νησιού άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους από την περιοχή της Λούμπας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου