Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1955: Φόνοι, ληστείες, εμπρησμοί, βιασμοί, βασανιστήρια

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ…

Με αφορμή την Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 1955 και την επικείμενη δεύτερη προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο του ΟΗΕ οι «αιώνιοι» σύμμαχοι, εγγλέζοι και τούρκοι, οργανώνουν «αυθόρμητες» επιθέσεις του τούρκικου αμόρφωτου όχλου κατά των Ελλήνων της Πόλης. Όταν στην Κύπρο στήνονταν από τον άγγλο δυνάστη οι κρεμάλες για τον απαγχονισμό του Ενωτικού πόθου των Κυπρίων στην Κωνσταντινούπολη, οργανωμένος όχλος κατέστρεφε κάθε τι Ελληνικό, σκότωνε και βίαζε με σύνθημα «Η Κύπρος είναι Τούρκικη». Απέναντι στο ιστορικά δίκαιο αίτημα των Ελλήνων της Κύπρου για Ένωση, οι εγγλέζοι και οι τούρκοι αντιτάσσουν βία σε αθώους Ελληνικούς πληθυσμούς.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!!6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955…..Η ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!


Σεπτεμβριος 1955. Κωνσταντινούπολη-Τουρκικό πογκρόμ 
Το έγκλημα προσχεδιασμένο. Με αιτία το Κυπριακό και με πρόσχημα τουρκική βόμβα, η οποία τέθηκε από τούρκους προβοκάτορες στο τούρκικο προξενείο της Θεσσαλονίκης (και πατρικό σπίτι του τουρκοεβραίου (ντολμέ) Κεμάλ Ατατούρκ) ο τούρκικος όχλος ξεσπά. Εξαγριωμένα στίφη ξεχύνονται στις ελληνικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Ξυπνούν τα κτηνώδη ένστικτα  των μογγόλων. Απολογισμός: 21 δολοφονημένοι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας γέροντας ιερέας. Εκατοντάδες βιασμοί κορασίδων και γυναικών. Bανδαλισμοί,  λεηλασίες και πυρπολήσεις οικιών και εκκλησιών. Η έκταση της καταστροφής τέτοια που τρομοκράτησε ακόμη και τους  ίδιους τους οργανωτές των επεισοδίων! Η Ελληνική  κυβέρνηση θεατής! Όπως και τώρα! Ω Ελληνοτουρκική φιλία! Ω γραικύλοι μακρινά ξαδέλφια των Μογγόλων!

«Έτσι έζησα το άκρον άωτον της φρίκης. Ο Κωνσταντινουπολίτης Μιχάλης Βασιλειάδης θυμάται 54 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Σεπτεμβριανά.

Ο Κωνσταντινουπολίτης Μιχάλης Βασιλειάδης θυμάται 54 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Σεπτεμβριανά
Του Αριστείδη Βικέτου
Από το  infognomonpolitics



Στις αρχές της δεκαετίας τους 1950 ο Κυπριακός αγώνας για αυτοδιάθεση της Κύπρου είχε τρομοκρατήσει τους Αγγλους που φοβόνταν μήπως χάσουν τις βάσεις τους.
Αποφάσισαν λοιπόν να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον της Τουρκίας που φυσικά, άλλο που δεν ήθελε. Το αποτέλεσμα ήταν να συρθεί η Ελλάδα στις 29 Αυγούστου 1955 στην Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου και να συζητήσει το Κυπριακό πρόβλημα με την Αγγλία και την Τουρκία.

ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 1955 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΟΤΕ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis

Πριν από καιρό είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλη διαδήλωση των Αλεβητών διαμαρτυρόμενοι για το ότι τα σπίτια τους είχαν σημαδευτεί, (σταμπαρισμένα), από κάποιους παρακρατικούς. Το γεγονός αυτό θύμισε το μεγάλο ανθελληνικού πογκρόμ του 1955 που είχε ξεκινήσει ακριβώς από τα σημαδεμένα ελληνικά σπίτια τα οποία παραδόθηκαν στην οργή και την λεηλασία του φανατισμένου τουρκικού όχλου. Ο κόσμος που διαδήλωνε κατηγόρησε ανοιχτά την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν ότι ακλουθεί γνωστές μεθόδους του παρελθόντος σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε όσους δεν ακολούθου την κλασική σουνιτική ισλαμική ταυτότητα.

Η απαράδεκτη πρόταση της SOCAR

Του Ν. Λυγερού

Όχι μόνο η SOCAR δεν ανήκει στις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ευρώπη αλλά απλώς θέλουν να διεισδύσουν σε μια αγορά που τη θεωρούν μη φιλική επειδή είναι αυτή των Χριστιανών, επιμένουν για την αγορά της ΔΕΣΦΑ μ’ έναν τρόπο απλώς απαράδεκτο, διότι νομίζουν ότι μπορούν να μας πιέσουν επειδή νιώθουν ότι είμαστε αδύναμοι λόγω της κυβέρνησης που δεν είναι ικανή να πατήσει πόδι για να αντισταθεί αποτελεσματικά. Όμως βλέπουμε ότι γενικότερα η SOCAR δεν είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος ή συνεργάτης, διότι πολύ απλά δεν πιστεύει στα ιδανικά της Ευρώπης και ακόμα λιγότερο της Ελλάδας. Θέλει μόνο και μόνο να βρίσκεται από τις δύο πλευρές για να ελέγχει ακόμα καλύτερα την αγορά.

Η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου σε ελληνικό γήπεδο!

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...
Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 5:45 μ.μ μέλη του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" καθώς και άλλοι Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες πατριώτες παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ελλάδα - Αλβανία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2017, κάτω των 21 ετών.

Αγρίεψε ο καιρός: Πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τη δυτική Ελλάδα(Βίντεο - Φωτο)

Δρόμοι – ποτάμια σε Ηλεία και Θεσπρωτία – Ανεμοστρόβιλοι και πτώσεις δέντρων σε Κατάκολο και Ζάκυνθο - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι κα χαλάζι «χτυπούν» από το πρωί τη δυτική Ελλάδα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

«Ταυτότητα Κτηρίου» το επόμενο «χαράτσι» για όλα τα ακίνητα - Μετά τον ΕΝΦΙΑ αυτό είναι το σχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σχεδιάζεται όλα τα κτήρια να αποκτήσουν αυτή την «ταυτότητα» - Το κόστος απόκτησής της ξεκινά από τα 400 ευρώ καθώς θα απαιτείται σφραγίδα μηχανικού
Ένα νέο χαράτσι με τίτλο «Ταυτότητα Κτηρίου» για όλους τους πολίτες ετοιμάζει η κυβέρνηση βάσει όσων περιέχονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα που τέθηκε για διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως προτείνεται στο νομοσχέδιο, από την ημερομηνία εφαρμογής του όλοι οι πολίτες θα πρέπει μέσα σε πέντε χρόνια να συμπληρώσουν την «Ταυτότητα Κτιρίου» ώστε, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, το κράτος να αποκτήσει σαφή εικόνα για όλα τα κτίρια (δημόσια και ιδιωτικά) στη χώρα.