Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τρισδιάστατο ταξίδι στον Άη Γιώργη των Ποντίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, μια νέα φωτορεαλιστική αναπαράσταση έρχεται να μας ταξιδεύσει νοερά σ’ ένα ακόμη θρησκευτικό μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού.
Πρόκειται για την Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερά ή Περιστερεώτα, που σήμερα στέκει ερειπωμένη στην κορυφή ενός απότομου βράχου, σε υψόμετρο 1.210 μέτρων, στην πλαγιά του όρους Πυργί στην Ματσούκα του Πόντου.
Δημιουργός του 3D Animation είναι ο αρχιτέκτονας Βλαδίμηρος Νεφίδης, έργο του και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά που είχε αποσπάσει θετικά σχόλια, ενώ το μοντάζ επιμελήθηκε ο Γιώργος Κωστίδης.

Ελληνικός ζεόλιθος και Αγιά Σοφιά - Αγωγοί και Δίκαιο της Θάλασσας

Ελληνικός ζεόλιθος και Αγιά Σοφιά
Του Ν. Λυγερού


Μερικά θέματα δεν φαίνονται να έχουν μία άμεση σχέση έτσι είναι και ο ελληνικός ζεόλιθος με την Αγιά Σοφιά. Σίγουρα έχουν ένα κοινό πλαίσιο λόγω Θράκης και Κωνσταντινούπολης, αλλά υπάρχουν και πρακτικές εφαρμογές. Λόγω συντήρησης της εκκλησίας πριν μερικές δεκαετίες έβαλαν μπετό για να στερεώσουν τεμάχια της εξωτερικής πλευράς κάτω στη σκεπή. Τώρα είδαν ότι το μπετό χάλασε και ότι είναι προτιμότερο να βάλουν κονίαμα με ποζολάνη. Μάλιστα έγιναν αναλύσεις από το παλιό υλικό του ναού για να βρουν μία σύνθεση η οποία να είναι κοντινή όσον αφορά στα συστατικά.

Φρένο στις Αυθαιρεσίες της Τουρκίας στο Αιγαίο η Καταδικαστική Απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης κατά της Κίνας …

Στη μεγάλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Κίνας και των χωρών που έχουν μαζί της θαλάσσια σύνορα, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της Κίνας να προσεταιριστεί αυθαίρετα σχεδόν στο σύνολο της, τη Σινική θάλασσα, καταδικάστηκε η Κίνα με απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, στο οποίο είχαν προσφύγει οι Φιλιππίνες. Το θέμα έχει ιδιαίτερη αξία για την Ελλάδα και το Αιγαίο διότι το ίδιο αυθαίρετα η Τουρκία προβάλλει απαιτήσεις στο Αιγαίο, το οποίο ως γνωστό διεκδικεί κατά το ήμισυ.

Τεράστιο άγνωστο αντικείμενο βρέθηκε στον βυθό του Ειρηνικού!(Βίντεο-Φωτο)



Αργεντινός λάτρης των εξωγήινων έχει προκαλέσει την γενική κατάπληξη με ένα αινιγματικό εύρημα στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού! Θεωρίες λένε ότι η προέλευση του αντικειμένου μπορεί να είναι υπολείμματα από ΑΤΙΑ, ή ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού.

Ένας βετεράνος ερευνητής από την Αργεντινή, που ειδικεύεται στις εξωγήινες μορφές ζωής έχει βρει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι ένα ΑΤΙΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοικτά των ακτών του Μεξικού.

Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας

Κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο ένας από τους τρεις τραυματίες, που είχε δεχτεί σφαίρα στα πλευρά κατά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις 5:00 το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου στην οδό Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας.
Οι άλλοι δύο, που έχουν τραυματιστεί στα πόδια, είναι εκτός κινδύνου.
Ο ένας εκ των δύο ήταν διερχόμενος από το σημείο και δέχτηκε κατά λάθος την σφαίρα από το πιστόλι του άγνωστου δράστη.

Η Βρετανία έχει νέα πρωθυπουργό: Η βασίλισσα όρισε την Τερέζα Μέι - ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΟΝ

Λίγα λεπτά πριν από τις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), η Μ. Βρετανία απέκτησε νέα πρωθυπουργό, καθώς η βασίλισσα όρισε την Τερέζα Μέι.
Λίγη ώρα νωρίτερα ο Ντέιβιντ Κάμερον έγινε και τυπικά ο πρώην πρωθυπουργός. Το παλάτι ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ με την οικογένειά του, ο Κάμερον εμφανίστηκε ενώπιον της βασίλισσας, προκειμένου να την υποβάλει, η οποία βέβαια την έκανε δεκτή.