Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η Συρία και η περίπτωση της Παλμύρας

Γράφει ο Γιάννης Σιατούφης
Από το eranistis

Τα παλαιότερα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στη Συρία προέρχονται από τη Μέση και Κατώτερη Παλαιολιθική περίοδο. Την 3η χιλιετία π.Χ. ένας από τους πιο σημαντικούς οικισμούς ήταν η Έμπλα, στην οποία ανακαλύφθηκαν 15.000 πινακίδες με σφηνοειδή γραφή! Σε αυτές τις πινακίδες φαίνεται ότι ο οικισμός αυτός είχε σχέσεις με τις γύρω περιοχές (Αίγυπτο, Ασσυρία, Μεσοποταμία, Σινά, Παλαιστίνη, Μ. Ασία).

Η ασφάλεια ζωής του κενού - Διάλεξη Ν. Λυγερού:"Η δυναμική της Έξυπνης Παιδείας"(Βίντεο)

Η ασφάλεια ζωής του κενού
Του Ν. Λυγερού

Όταν δεν παράγεις κανένα έργο στην πολιτική, το πρόβλημά σου δεν είναι να αλλάξεις τα δεδομένα αλλά απλώς να μην το αντιληφθούν όλοι οι άλλοι, όχι βέβαια οι εχθροί σου, γιατί αυτοί το βλέπουν με έμπρακτο τρόπο, αλλά αυτοί που σε πιστεύουν και σε εκλέγουν. Βέβαια αν πρόκειται για κομματόσκυλα δεν κινδυνεύεις τόσο πολύ, διότι και τα ίδια δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία και θα ενισχύσουν τον δογματισμό σου. Το αληθινό σου πρόβλημα είναι οι αθώοι που σε πίστεψαν επειδή δεν σε ήξεραν και νόμιζαν ότι θα τους ικανοποιήσεις. Όταν όμως βλέπουν ότι απορρίπτεις ένα ένα όλα όσα έλεγες ότι θα κάνεις στο πρόγραμμά σου και ότι το μόνο που αλλάζεις είναι τη γνώμη σου για να προσαρμοστείς στα αληθινά δεδομένα της πραγματικότητας που σίγουρα θα ανέτρεπες.

Από την Ρωσία με αγάπη! - Ένα εκατομμύριο τουρίστες έρχονται φέτος για να δώσουν «ανάσα» στην ελληνική οικονομία - ΟLEG SAFONOV: «ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΔΩ»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

 
«Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα φτάσει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov, μιλώντας στο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό, που πραγματοποιείται στο Grand Resort Lagonissi στη Αττική δίνοντας έτσι το «στίγμα» της Μόσχας για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και σύσφιγξης των ελληνορωσικώ σχέσεων που η Δύση τόσο πολύ προσπάθησε να διακόψει τα τελευταία χρόνια.

Η Αγκυρα "κατέλαβε" την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Ρόδου με... κοινοποίηση στον ΟΗΕ! ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! - ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews

Mια νέα πρωτοφανής πρόκληση πραγματοποιήθηκε από την Άγκυρα καθώς ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαϊου ένα έγγραφο με το οποίο κατονομάζει ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

«Κλείδωσε» η συμφωνία – Τα παίρνουν όλα οι δανειστές

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΠΕ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 3,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και θεσμών.
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών η οποία θα επικυρωθεί στο Euroworking group.
AdTech Ad
Το κείμενο της συμφωνίας έχει μπει στο μικροσκόπιο από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης, ενώ περιέχει και την πρόβλεψη για τον εφεδρικό μηχανισμό περικοπής δημοσιονομικών δαπανών.

Βαρουφάκης: Με εντολή Τσίπρα απειλούσα τους δανειστές για Grexit

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΔΝΤ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ

Το επιχείρημα ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα κόστιζε πάρα πολύ ακριβά στους Ευρωπαίους χρησιμοποιούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την πρώτη περίοδο των διαπραγματεύσεων, καθ’ υπόδειξη, όπως ο πρώην υπουργός αποκάλυψε, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο «Athens Live» παραδέχτηκε ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «το θέαμα δεν θα ήταν ωραίο».