Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η ψηφιακή Σμύρνη ανοίγει τις πύλες της

Το WE σας ξεναγεί σε ένα ψηφιακό ταξίδι στην ιστορία της Σμύρνης μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο
Μια γέφυρα ιστορίας που συνδέει τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη δημιουργεί το Ψηφιακό Μουσείο που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Απριλίου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη μόνιμη συλλογή, που αναδεικνύει την ιστορία των Σμυρνιών με έμφαση στην ιστορική συνέχεια, μέσα από αρχειακό υλικό, ήχο, βίντεο, εφημερίδες, φωτογραφίες, διάδραση και δυνατότητα αναζήτησης πληροφορίας από τον επισκέπτη, ο οποίος παρακολουθεί την ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα ως και σήμερα, περνώντας από την Καταστροφή και την Προσφυγιά, ακολουθώντας την τύχη των Σμυρνιών και τα ίχνη τους σε κάθε σημείο εξάπλωσής τους, αποτυπώνοντας την προσπάθεια επανίδρυσης μια νέας πόλης και τελικά την εγκατάστασή τους στη Νέα Σμύρνη.

Σκωτία: «Δημοψήφισμα ξανά εάν η Βρετανία βγει από την ΕΕ»

Αλλάζουν οι συνθήκες εάν η Βρετανία βγει από την ΕΕ και η Σκωτία θα πρέπει εκ νέου να έχει το δικαίωμα για να αποφασίσει την τύχη της. Άλλωστε οι γεροντότεροι στο δημοψήφισμα του 2014 ψήφισαν "ναι" στο ερώτημα να παραμείνει η Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή φοβήθηκαν ότι η Σκωτία θα αποβληθεί από την ΕΕ.

Η Σκωτία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεξαγάγει ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, αν η χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «παρά τη θέλησή μας», δήλωσε σήμερα η ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

Τουλάχιστον 77 νεκροί από σεισμό 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό(Βίντεο - Φωτο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που την έχει πλήξει εδώ και δεκαετίες
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Ισημερινό και 588 τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών ο οποίος έπληξε το βράδυ του Σαββάτου δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας και πρόσθεσε ότι οι αρχές κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

AdTech Ad

Ο Γκλας, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου εν τη απουσία του προέδρου Ραφαέλ Κορέα στο Βατικανό, επισήμανε ότι ο σεισμός αυτός ήταν ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στον Ισημερινό από το 1979 και υπογράμμισε ότι "όλες οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού για να προστατεύσουν τη ζωή των συμπολιτών τους".

Έκρηξη σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη

Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ένα αστικό λεωφορείο έπιασε φωτιά σε σταθμό της περιοχή Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης σήμερα Κυριακή (17/4) σπέρνοντας τον πανικό σε αυτοκινητιστές και κατοίκους της περιοχής .

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην Hurriyet ότι σημειώνονταν δυνατές εκρήξεις καθώς ολόκληρο το λεωφορείο παραδιδόταν στις φλόγες.

Ποιες χώρες έχει «σώσει» το ΔΝΤ: Μικρή ιστορική αναδρομή στον «εκτελεστή» των εθνικών οικονομιών(Βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όταν, ανάμεσά σε πολλά άλλα δεινά, η ανθρωπότητα γνώρισε μια περίοδο εξαιρετικά μεγάλης νομισματικής αστάθειας που περιελάμβανε υπερπληθωριστικές τάσεις με φυσικό επακόλουθο τις συχνές και μεγάλες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Έτσι, λίγο πριν την παύση των πολεμικών εχθροπραξιών ανά την υφύλιο, πραγματοποιήθηκε η Νομισματική και Χρηματοοικονομική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, ευρύτερα γνωστή ως η Διάσκεψη του “Bretton Woods”.

Τέσσερα χρόνια γυμνάσιο και δύο λύκειο προτείνει το υπουργείο Παιδείας - Στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, υποστηρίζει ότι έτσι η εκπαίδευση θα γίνει περισσότερο ερευνητική και θα χορηγούνται αξιόπιστοι τίτλοι σπουδών
Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο  πρότεινε ο Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Με αυτό το σύστημα θεωρεί ότι θα εξασφαλιστεί ένας κορμός εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο θα γίνει περισσότερο ερευνητικό με δυνατότητα επιλογής ομάδων μαθημάτων.

Στα 9 δισ. ευρώ ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων - Αμφίβολο και αν θα υπάρξει συμφωνία ως το Πάσχα

«Ενιαίο μέτωπο» Ευρωπαίοι και ΔΝΤ  - Μοσκοβισί: Να νομοθετηθούν όλες τις μεταρρυθμίσεις με αξιόπιστο τρόπο - Η Αθήνα ποντάρει στους έμμεσους φόρους
«Βρήκαν τοίχο» οι προσδοκίες της κυβέρνησης πως θα τα «σπάσουν» ευρωπαίοι δανειστές και ΔΝΤ.  Το μόνο που κατάφερε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είναι να ενώσει, όπως φαίνεται, τους δανειστές σε μια μεσοβέζικη λύση του τύπου «ας πάρει τώρα η Ελλάδα τα μέτρα που η ίδια προτείνει και, αν αποδειχθεί πως έπεσε έξω, να πάρει και πρόσθετα άλλα μέτρα».