Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου(Βίντεο)

Δώδεκα αψίδες θριάμβου έχουν στηθεί στα δώδεκα λιμάνια,
κι έχουν χρυσοσφυρηλατηθεί με μόχθους και εθνική περηφάνια.
Για να διαβεί η ποθητή μας λευτεριά κυανόλευκα ντυμένη,
κάθε νησιού μας πάλι ένδοξη στεριά ελεύθερη να γένει.

Κόποι και μόχθοι και αγώνες και διωγμοί δε σβήσαν την ελπίδα,
απ’ την βαριά σκλαβιά να απαλλαχτεί η λατρεμένη μας πατρίδα.
Και να προβάλλει μ’ ορμή η λευτεριά, μάνα μας δοξασμένη,
για να αγκαλιάσει τα δώδεκα νησιά δαφνοστεφανωμένη.

Η Απελευθέρωση των Δωδεκανήσων (ιστορικές εικόνες)


Σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα με φωτογραφικό υλικό της εποχής... που βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Ίσως η συγκεκριμένη ανάρτηση σήμερα να είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε όσον αφορά τη ψυχολογία μας. Η Ελλάς θα μείνει ψηλά, γιατί από εμάς… εξαρτάται.

Σαν σήμερα το 1948 η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Η 7η Μαρτίου , αποτελεί ορόσημο όχι μόνο στην ιστορία της Δωδεκανήσου, αλλά και όλης της Ελλάδος, εφόσον είναι η τελευταία εκκρεμότητα για την σύσταση του Ελληνικού κράτους, όπως αυτό υφίσταται σήμερα.
Σκλαβωμένος για πολλά χρόνια ο λαός της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, υποτάχθηκε σε βάρβαρους εχθρούς, σε σύμμαχους που παρουσιάστηκαν ως φίλοι, μη δίνοντας όμως την ελευθερία πίσω στους νησιώτες. Υπέστησαν βασανισμούς, φτώχεια και πενία, για δεκαετίες έζησαν την παρακμή του τόπου τους.. Έβλεπαν τα όμορφα νησιά τους να μαραζώνουν, να καταστρέφονται και να λεηλατούνται… Όμως ποτέ δεν πτοήθηκαν, ποτέ δεν παρέδωσαν τις ζωές τους στους εχθρούς, πάντοτε μάχονταν υπέρ πίστεως και πατρίδος!

Με λάδωμα και παζάρι - Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Όσοι μιλούν για την υψηλή στρατηγική της Τουρκίας, ειδικά στις διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι τρομερά απογοητευτική και αναποτελεσματική. Το γεγονός ότι προσπαθεί να συνδυάσει το προσφυγικό πρόβλημα με την ενταξιακή της πορείας είναι χαρακτηριστικότατο και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Φαίνεται ότι η τακτική των Τούρκων αξιωματούχων περιορίζεται σε δύο τεχνικές: το λάδωμα και το παζάρι. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που προσπαθούν να τις αξιοποιήσουν λόγω δογματικής άγνοιας, αλλά το επίπεδο της Τουρκίας είναι άλλης τάξης.

Ζεόλιθος και θεσσαλικός κάμπος - Όταν εξετάζουμε τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Του Ν. Λυγερού

Όταν βλέπουμε τα θεμελιακά προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά όσον αφορά στους αγρότες, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την καθυστέρηση που υπάρχει στον θεσσαλικό κάμπο σχετικά με την εφαρμογή του ζεόλιθου. Στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη έχουμε μια τρομερή ανάπτυξη του θέματος, γιατί πολλοί αγρότες κατανόησαν τα οφέλη που παρέχει στην ποιότητα των προϊόντων και στην παραγωγικότητα με υψηλές προδιαγραφές, οι οποίες επιτρέπουν δυναμικές εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και στη Ρωσία.

Guardian: Καιρός να επιστρέψουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα και τα άλλα κλεμμένα - «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ;»

Υπέρ της επιστροφής των αρχαίων κειμηλίων που βρίσκονται μακριά από την «πατρίδα» τους τάσσεται αρθρογράφος του Guardian, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα.
«Αν η ανάπτυξη αφορούσε μόνο την οικονομία, τότε το πού βρίσκονται τα αρχαία κειμήλια δεν θα είχε σημασία, εκτός αν είχαν ιδιαίτερα υψηλή χρηματική αξία. Ομως, δεν είναι έτσι. Η ανάπτυξη αφορά και τον πολιτισμό, τη δύναμη της εθνικής και φυλετικής ταυτότητας, την ανάδειξη όλων των χωρών στο επίπεδο του διεθνούς σεβασμού, που μέχρι σήμερα αναγνωρίζεται μόνο σε λίγες», εξηγεί ο Τζόναθαν Γκλένι στο άρθρο του.

Και επίσημα εκτός Μνημονίου η Κύπρος, με τη «βούλα» του Eurogroup - Αναστασιάδης: Τελευταίο μνημονιακό Eurogroup

Βρυξέλλες: Το αποψινό Eurogroup η συνεδρία έληξε λίγο μετά τις 19:00, ήταν «το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο», ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάνει λόγο για «success story», ανακοικώνοντας και επίσημα την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο.

Την ώρα του ευρωπαϊκού συμβουλίου Απίστευτη δήλωση Ερντογάν: Ελπίζω ο Νταβούτογλου να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες με τα χρήματα!

Χωρίς να διευκρινίζει πόσα χρήματα διεκδικεί, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν τους έχει δώσει ακόμα τα τρία δισ. ευρώ, σημειώνοντας: «Έχουν περάσει τέσσερις μήνες. Ακόμα δεν έχουν διατεθεί»
Tην ώρα του κρίσιμου ευρωπαϊκού συμβουλίου για την προσφυγική κρίση, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκεί κριτική στους ευρωπαίους εταίρους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως το σχέδιο δράσης της ΕΕ για το προσφυγικό που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο με κεντρικό άξονα τη διάθεση τριών δισ. ευρώ δεν έχει ακόμα τεθεί σε εφαρμογή.

Σύνοδος Κορυφής: Τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Νταβούτογλου–Τελευταία στιγμή εκβιάζει με απαιτήσεις

ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής, διά στόματος Νταβούτογλου, η Τουρκία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την επανεισδοχή των μη Σύρων και Ιρακινών προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, μόνο έπειτα από: