Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Νέα ανακάλυψη στον Τύμβο Καστά: Ο ήλιος προσανατόλισε τον Λέοντα της Αμφιπόλεως


Από το xronometro

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη του ερευνητή Αθανασίου Φουρλή από την Φλωρεντία που με προσομοίωση της κίνησης του ήλιου κατά το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ.,  βρίσκει ότι ο Λέοντας κοίταζε την ανατολή του χειμερινού ηλιοστασίου.

Γράφει ο Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

Για πολλά χρόνια ο Λέοντας της Αμφιπόλεως ήταν ο ακοίμητος φρουρός της γέφυρας του Στρυμόνα. Θυμάμαι όταν ως φοιτητής, για πρώτη φορά ταξίδεψα για Καβάλα, τον φθινόπωρο του 1981 (ακριβώς 33 χρόνια πριν την μεγάλη ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στον τύμβο Καστά)

Η εκστρατεία του Διονύσου και η «Ελληνικότητα» της Ανατολής

Ιερείς του Θιβέτ σε τελετουργικό χορό φοράνε ένα είδος καλύμματος κεφαλής που μοιάζει με αρχαιοελληνική περικεφαλαία. Ενδείξεις ότι οι Έλληνες είχαν φτάσει στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Πέρα από το μυθολογικό έπος των «Διονυσιακών» του Νόννου το οποίο αναφέρεται σε ένα καθαρά αστρονομικό ή ουράνιο επίπεδο με απολήξεις στην χθόνα σχετικά με τις εκστρατείες του Διονύσου στην ανατολή, λαμβάνουμε ώς κύρια πηγή το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» του Πλουτάρχου κεφ. 13.

Διαλέξεις και αποστολές του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού:
 "Η νοημοσύνη ως διαχείριση του αγνώστου". 
1 Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου - Τομέας Ηλεκτρονικών. 
Ηράκλειο, 16/02/2016

Στη Συνθήκη Παρισίων

Πάντα στο νου
Ν. Λυγερός


Πάντα στο νου
να έχεις
αν αυτά
που έγιναν
οφείλονται
αποκλειστικά

Έμβρυο «αποχαιρετά» το δίδυμο αδερφάκι του(Βίντεο)

Δυσάρεστα νέα είχε μία μέλλουσα μητέρα στο Κάνσας, όταν ο γυναικολόγος της ανακοίνωσε ότι ένα από τα δύο δίδυμα που πρόκειται να φέρει στον κόσμο... δε θα καταφέρει να βγει ζωντανό.

 Ένα υπερηχογράφημα όμως τους ζέστανε αμέσως τις καρδιές.

Μιλλιέτ: Η google maps έχει προσθέσει το ψευδοκράτος στο χάρτη της Κύπρου - Η Κύπρος με διακεκομμένη πράσινη γραμμή και με τουρκικές ονομασίες

Λευκωσία: Το ψευδοκράτος με την ονομασία TRNC έχει προσθέσει στους χάρτες της η μηχανή αναζήτησης google maps.

Σύμφωνα με τη Μιλλιέτ, η εφαρμογή της google maps για τα κινητά δείχνει την Κύπρο με διακεκομμένη την πράσινη γραμμή και στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα, για το οποίο παλαιότερα δεν δίδονταν εξηγήσεις, τώρα γράφει TRNC.

Επεισόδια με αγρότες σε Καβάλα και Μεσολόγγι - Νέες καταλήψεις σε τράπεζες και εφορίες(Βίντεο- Φωτο)

Επεισοδιακή ήταν η «επίσκεψη» των αγροτών στα γραφεία όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το γραφείο της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου την Τετάρτη (17/02), την κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.
Αρχικά, αντιπροσωπεία αγροτών μετέβησαν έξω από τα γραφεία και ζήτησαν να μπουν μέσα προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Όταν συνεργάτης της κ. Τριανταφύλλου τους ενημέρωσε ότι υπάρχει εντολή να μην τους επιτραπεί η είσοδος, οι αγρότες εκνευρίστηκαν και απείλησαν να επιστρέψουν με τα τρακτέρ τους.

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα - Έντεκα νεκροί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες - Εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά(Βίντεο-Φωτο)

Στόχος λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες - Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο το κυβερνών κόμμα - Ακύρωσε την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα, κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.