Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σήμερα συμπληρώνονται 173 χρόνια από το θάνατο του Μαχητή και Αρχιστρατήγου των ατάκτων Θεόδωρου Κολοκοτρώνη(Φωτό-Βίντεο)

«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα.

Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι Πτολεμαίοι ήταν πολύ κοντά στο να βρουν την ατμοκίνητη υδραντλία (Φωτό, Βίντεο)

Οι αρχαίοι Έλληνες μηχανικοί απείχαν ελάχιστα -από δέκα έως το πολύ 100 χρόνια- από το να εφεύρουν μια κανονική ατμοκίνητη υδραντλία

Οι επιστήμονες, μηχανικοί και εφευρέτες της Ελληνιστικής εποχής έφθασαν μια ανάσα πριν την αφετηρία της σύγχρονης Βιομηχανικής Επανάστασης: τη δημιουργία της ατμοκίνητης εμβολοφόρου υδραντλίας, ανέφεραν ο καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος και ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τιβέριος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Τρίτης, με τίτλο «Άραγε είχαν ατμοκίνητη υδραντλία οι Πτολεμαίοι;».

Όργιο θεωριών γύρω από αρχαιοελληνικό γλυπτό στο οποίο εμφανίζεται «laptop»

Οι θεωρίες περί «αρχαίων αστροναυτών», χαμένων, εξελιγμένων πολιτισμών και ξεχασμένων προηγμένων τεχνολογιών αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή υποκατηγορία της συνωμοσιολογίας. Συγγραφείς/ ερευνητές όπως ο Έριχ φον Νταίνικεν, ο Πίτερ Κολοζίμο, ο Ρομπέρ Σαρρού και άλλοι έχουν συγγράψει πολλά έργα στα οποία παρουσιάζουν ευρήματα τα οποία, κατά την επιχειρηματολογία τους, στηρίζουν τις θεωρίες περί ύπαρξης άγνωστων, τεχνολογικά εξελιγμένων πολιτισμών στο μακρινό παρελθόν της ανθρωπότητας, αλλά και επισκέψεων εξωγήινων φυλών (που αντιμετωπίζονταν ως θεοί, λόγω της «μαγικής» τεχνολογίας τους) στον πλανήτη μας.

Τουρκική παραπλάνηση

Του Ν. Λυγερού

Είναι απίστευτο πόσο αθώοι είναι μερικοί στο πλαίσιο του Κυπριακού αφού δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία όταν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις με άμεσο και έμμεσο τρόπο. Πολλοί θεωρούν ότι προσπαθεί πράγματι να βοηθήσει στην επίλυση, ενώ στην πραγματικότητα προωθεί τα δικά της συμφέροντα και μόνο. Μάλιστα από τότε που η Κύπρος έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι έχει αρχίσει την αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ, προσπαθεί να σώσει την κατάσταση τουλάχιστον στο επίπεδο των εντυπώσεων για να πείσει και τους πολίτες της και τους γείτονες αλλά και γενικότερα τους Ευρωπαίους.

Τα προβλήματα του ραγιαδισμού

Του Ν. Λυγερού

Με όλα αυτά που κάνει η Τουρκία αυτήν τη περίοδο και με τον τόσο εμφανή τρόπο προκαλεί προβλήματα στον ραγιαδισμό που ζει στην Ελλάδα που προσπαθεί εδώ και τόσα χρόνια, λόγω γενικευμένου συνδρόμου της Στοκχόλμης, να προωθήσει την έννοια της φιλίας και μάλιστα σε κρατικό επίπεδο. Διότι λειτουργεί ξεκάθαρα εναντίον μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και νατοϊκό επίπεδο, προωθεί την τρομοκρατία, εκμεταλλεύεται το προσφυγικό με ύπουλο τρόπο, διανέμει στην κυριαρχία παράνομο πετρέλαιο, χτυπά του Κούρδους, κατά λάθος βέβαια, και προκαλεί την Ρωσία με απαράδεκτο τρόπο.

Ζάκυνθος: Την εκτέλεσαν στο κεφάλι μέσα στην αυλή του σπιτιού της

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Ζάκυνθο την Τετάρτη το πρωί άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ την σκυλίτσα που βλέπετε.

Το νεκρό ζώο βρήκε κάτοικος της περιοχής. Τα κουτάβια θήλαζαν τη νεκρή μάνα τους.

Άλλο ένα φριχτό έγκλημα που δείχνει την κατάντια του ανθρώπινου είδους και ξεφτιλίζει τη χώρα μας και φυσικά τη Ζάκυνθο διεθνώς και κυρίως στα μάτια των τουριστών.

Αυτό το έγκλημα έχει ιδιαίτερη καθώς το ζώο δολοφονήθηκε  ενώ βρισκόταν μαζί με τα νεογέννητά του σε ιδιόκτητο χώρο.

Συναγερμός μετά από 2 εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη - 2 τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στην Κωνσταντινούπολη από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Sultanbeyli όπου μηχανισμός εξερράγη σε κάδο απορριμμάτων τραυματίζοντας δύο άτομα.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε έναν σταθμό λεωφορείου, όπου άγνωστοι είχαν αφήσει μια τσάντα που περιείχε βόμβα.

Κύπρος:Μπουρτζού: Δεν διαπραγματεύονται συνομοσπονδία δύο κυρίαρχων κρατών - Γραπτή δήλωση - Αντίδραση από ΔΗΚΟ

Λευκωσία: “Η ευχή μας είναι σε αυτή τη διαδικασία να υπάρξει μια υπεύθυνη στάση και να αποφευχθούν ρητορικές και οι στρεβλώσεις που μπορούν να βλάψουν την ειρηνευτική διαδικασία”, είπε σε δηλώσεις του σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού.

Σε γραπτή δήλωση που μεταδόθηκε από τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Μπουρτζού είπε ότι η θέση του Μουσταφά Ακιντζί είναι ότι δεν απορρίπτει τις υφιστάμενες συγκλίσεις, το αντίθετο, τις αποδέχεται ως βάση για να προχωρήσει.

Απίστευτη πρόκληση Σόιμπλε: Οι Έλληνες πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση, από αυτές που μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς, προέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο εμμονικός είναι απέναντι στην Ελλάδα.
Μιλώντας χθες, Τετάρτη (04/02/2016) σε εκδήλωση στο Αμβούργο, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν οι Έλληνες ανακάμψουν, τότε θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα».
AdTech Ad
Στην ίδια εκδήλωση αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε πει το 2011 στον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πως θα έπρεπε να εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για κάποια χρόνια, με αντάλλαγμα τεράστια βοήθεια εκ μέρους της ΕΕ.

Τέρμα τα ψέματα - Οι αγρότες αποκλείουν λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ 24ΩΡΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο του νέου ασφαλιστικού είναι οι αγρότες ολόκληρης της χώρας καθώς μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν επιστρέφουν στα μπλόκα με προδιάθεση να σκληρύνουν ακόμα περισσότερα την στάση τους.

Κατέβασε ρολά η Ελλάδα -Μεγαλειώδεις πορείες κατά του Ασφαλιστικού

Πάνω από 100.000 άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας. Ενδεικτικό της συμμετοχής του κόσμου είναι πως η πορεία του ΠΑΜΕ εκτάθηκε από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί και η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έκαναν την εμφάνισή τους οι γνωστοί κουκουλοφόροι και προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ειρηνική πορεία των δεκάδων χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών.