Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κάλαντα Θεοφανείων - Σήμερα τα Φώτα (Βίντεο)

Ήθη και Έθιμα των Φώτων από όλη την Ελλάδα

Αύριο, 6 Ιανουαρίου, των Φώτων, η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Σε κάθε μεριά της Ελλάδας, αναβιώνουν, ήθη και έθιμα των Φώτων, μύθοι και παραδόσεις.

Οι γηραιότεροι θυμούνται και διηγούνται στους νέους τα κάλαντα, τα ρουγκάτσια, τα μπαμπούγερα κι άλλα πολλά.

Ο αληθινός Κινγκ Κονγκ εξαφανίστηκε εξαιτίας περιβαλλοντικών αλλαγών Γιατί ο γιγαντιπίθηκος δεν κατάφερε να επιβιώσει ανά τους αιώνες

Κι όμως υπήρχε και στην πραγματικότητα ο Κινγκ Κονγκ! Ήταν ένα πρωτεύον ανθρωποειδές, ο γιγαντοπίθηκος, που εξαφανίστηκε από τη Γη πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια λόγω της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στις περιβαλλοντικές αλλαγές, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Έχοντας ύψος 2-3 μέτρα και βάρος από 200 έως 500 κιλά, ήταν το μεγαλύτερο πιθηκοειδές στην ιστορία της Γης. Καθώς τα λείψανα που έχουν βρεθεί είναι ελάχιστα —τέσσερις σιαγόνες και μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες μεμονωμένα δόντια— οι ερευνητές διαθέτουν ελάχιστες πληροφορίες για αυτό το γιγάντιο πλάσμα.

Είκοσι σατιρικές εικόνες για τον εθισμό μας στην τεχνολογία Εντυπωσιακά αληθινές...

Η τέχνη είναι συχνά ένας καθρέφτης, που αντανακλά τα κοινωνικά θέματα και τα προβλήματα της καθημερινότητας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Με την συνεχώς αυξανόμενη άνοδο του διαδικτύου που είναι πανταχού παρόν, μεγάλο μέρος των ανθρώπων είναι συνδεδεμένος στο internet μέσω των γνωστών έξυπνων τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που προσφέρουν την δυνατότητα να είσαι μέσα στο διαδίκτυο όλη την ώρα περνώντας σε μια κατάσταση «αντικοινωνική».

Ρεντγκρεΐβ: Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα, αυτό της ανθρωπιάς-Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα

Ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε η Βανέσα Ρεντγκρέϊβ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο  Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, τόνισε ότι το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι ανεκτίμητο.
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη οι υπόλοιπες κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό.

Χαμός σε πτήση Αθήνας-Τελ Αβίβ: Ισραηλινοί απαίτησαν να κατέβουν από το αεροπλάνο δυο Παλαιστίνιοι

Δεν είχε προηγούμενο το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, σε πτήση της Aegean, που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Τελ Αβίβ.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, κάποιοι Ισραηλινοί επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την πτήση της Aegean, αρνήθηκαν να κάτσουν στις θέσεις τους, κατηγορώντας δυο Παλαιστίνιους πως ήταν τρομοκράτες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλήρωμα του αεροπλάνου άργησε να αντιληφθεί το περιστατικό με αποτέλεσμα τα αίματα να έχουν ανάψει και οι δυο παλαιστίνιοι να δέχονται κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται ακραία φαινόμενα

Νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (05/01/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» από το βράδυ της Τετάρτης (06-01-2016 Θεοφάνεια) μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (07-01-2016) με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Δεν θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια ο Τσίπρας λόγω Σεραφείμ και συμφώνου συμβίωσης

Ο Μητροπολίτης Πειραιά έχει χαρακτηρίει «κρατικό διωγμό της Πίστεως» το επίμαχο νομοσχέδιο - Ο πρωθυπουργός είτε θα παραστεί στην τελετή στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, είτε στο Παλαιό Φάληρο όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Μακριά από τον Πειραιά θα βρεθεί για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέρύσι είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά των επισήμων αφήνοντας, μάλιστα, συμβολικά ελεύθερο και ένα περιστέρι.

Ασφαλιστικό-όλεθρος: «Μαχαίρι» και σε συντάξεις και σε μισθούς! Δεν γλιτώνει κανείς από την «κλίνη του Προκρούστη» που σχεδίασε ο Κατρούγκαλος

Δεν φτάνει που θα μειώσουν έως και 35% τις νέες συντάξεις, αυξάνουν και τις εισφορές, περικόπτοντας έτσι τους μισθούς - Μετά το 2018 δεν θα μείνουν αλώβητες ούτε οι σημερινές συντάξεις - Ποιοι χάνουν το ΕΚΑΣ
«Θυσία» γίνονται οι νέοι συνταξιούχοι στο βωμό των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης που έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει τις καταβαλλόμενες συντάξεις . Οι νέες  συντάξεις άνω των 750 ευρώ -και όχι άνω των 1000 όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση-θα υποστούν μεσοσταθμικές μειώσεις 15%, εξαιτίας των χαμηλών συντελεστών αναπλήρωσης. Στις υψηλές συντάξεις άνω των 2000 ευρώ το κούρεμα θα φτάσει το 30-35%.