Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Στο ψυγείο η Κύπρος - Δείτε μαγευτικές εικόνες από το Τρόοδος - Χιόνια, δυνατοί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

ΠΗΓΗ philenews
Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης
 
 
Λευκωσία:Χειμωνιάτικο το σκηνικό στην Κύπρο σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και 7 βαθμούς στο εσωτερικό. Την περιοχή μας επηρεάζει πολύ ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύμα αέρα και ψυχρή αέρια μάζα.

Κατά διαστήματα χιονίζει έντονα στο Τρόοδος, ενώ στα λευκά ντύθηκε και η Κυπερούντα, καθώς και άλλα χωριά της περιοχής, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω παγετού όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι δρόμοι Κακοπετριάς-Καρβουνά, Κακοπετριάς-Πεδουλά-Pinewood και Πεδουλά-Προδρόμου, λόγω χαλαζόπτωσης έχουν καταστεί ολισθηροί.

Επίσης λόγω παγετού, ο δρόμος Πλατρών-Τροοδίτισας και οι δρόμοι που οδηγούν (από Αγρό) προς Κυπερούντα και Παπούτσα, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Λόγω βροχοπτώσεων σε όλη την Κύπρο καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος και πριν από τις μετακινήσεις τους (ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές) να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις.

Λόγω των δυνατών ανέμων στην περιοχή της πρωτεύουσας σημειώθηκαν πτώσεις κλαδιών, ενώ σε μία περίπτωση είχαμε και πτώση δένδρου, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τρατυματισμοί ή υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, υπήρξε πτώση δένδρου στην Λεωφόρο Σαλαμίνος στο Δήμο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία μέχρι τα συνεργεία του Δήμου το απομακρύνουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πτώση κλαδιών σημειώθηκε και στην οδό Ομήρου στο Δήμο Στροβόλου, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.



Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απόψε η θερμοκρασία θα πέσει στους 5  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 7  στα παράλια και στους μείον 4  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.  Στα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος,  ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13  βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Tο βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης κατά το τριήμερο.










 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου