Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτιά των Ελλήνων Πλοιοκτητών(Βίντεο)


Πρωτιά των Ελλήνων Πλοιοκτητών
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την κατάσταση των ελληνικών δεδομένων, λόγω μιας σαθρής ιδεολογικής πολιτικής και μιας καθημερινής μιζέριας, η αλήθεια παραμένει. Έτσι, όσο και να αμφισβητούν μερικοί την ελληνική ναυτιλία και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δεδομένα τους αντικρούουν. Οι αγορές των πλοίων για ελληνικά συμφέροντα βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipping έχουν ξοδευτεί 3,4 δισεκατομμύρια για την απόκτηση 269 πλοίων.
Δόθηκαν 2,2 δισεκατομμύρια για την απόκτηση 202 φορτηγών πλοίων, 1,6 δισεκατομμύρια για την απόκτηση 42 δεξαμενόπλοιων και 83 εκατομμύρια για 15 πλοία μεταφοράς. Αυτό είναι η πραγματικότητα του τομέα. Μάλιστα οι Έλληνες πλοιοκτήτες είχαν την πρωτιά και στις πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια μεγάλη δυναμική στον τομέα μέσω της ελληνικής προσέγγισης. Βέβαια, όλα αυτά είναι εντελώς ανεξάρτητα από τα πολιτικά δεδομένα της κυβέρνησης και λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο. Εισέπραξαν 2,01 δισεκατομμύρια δολάρια για 111 πλοία. Πιο συγκεκριμένα έχουμε: 1,01 δισεκατομμύρια για 38 δεξαμενόπλοια, 923,5 εκατομμύρια για 122 φορτηγά, 84,1 εκατομμύρια για τρία πλοία μεταφοράς αερίου και 16,2 εκατομμύρια για δύο containerships. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική ναυτιλία, ή μάλλον των ελληνικών συμφερόντων, λειτουργεί αποτελεσματικά και στρατηγικά σε παγκόσμιο επίπεδο.


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η λογική του Αριστοτέλη ενάντια στην τρομοκρατία της βαρβαρότητας". Πνευματική Εστία Ιεράς Μητροπόλεως Κώου. Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρα: 19.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου