Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Θάνος Πλεύρης - Θετική η εξέλιξη της υγείας του

Η νοσηλεία του πρώην βουλευτή της ΝΔ θα συνεχιστεί σε απλό θάλαμο στο «Ιατρικό Κέντρο» - Τι  λένε τώρα οι γιατροί
Ίσως είναι υπερβολή να γίνει λόγος για ένα μικρό ιατρικό θαύμα, όμως σίγουρα η είδηση της εξόδου του πρώην βουλευτή, κ. Θάνου Πλεύρη από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και η μεταφορά του σε απλό θάλαμο -όπου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του-  πριν από λίγες ημέρες δεν θεωρούνταν και το πιο πιθανό σενάριο.


Ο δυνατός οργανισμός του 39χρονου αντέδρασε στην σηψαιμία που είχε εκδηλώσει προ δεκαημέρου μετά την μόλυνσή του με σταφυλόκοκκο, κι επέτρεψε στους γιατρούς να του δώσουν εξιτήριο από τη ΜΕΘ. Σημειώνεται ότι ο ασθενής είχε υποβληθεί τον τελευταίο μήνα σε τουλάχιστον δύο αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή είχε δρομολογηθεί η διαδικασία προοδευτικής αποσύνδεσης του ασθενή από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής του λειτουργίας -διαδικασία που όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος χρειάστηκε περίπου τρία 24ωρα για να ολοκληρωθεί.

Το πρωί της Δευτέρας κι εφόσον η κατάσταση της υγείας του κ. Πλεύρη ήταν σε σταθερή τροχιά βελτίωσης οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν πως η νοσηλεία του μπορεί να συνεχιστεί εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο. Στον 6ο όροφο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ο κ. Πλεύρης θα παραμείνει όσες ημέρες χρειαστεί προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

«Η υγεία του κ. Αθανάσιου Πλεύρη βαίνει περαιτέρω βελτιούμενη (τόσο κλινικά, όσο και εργαστηριακά), πράγμα που επέτρεψε την έξοδό του από τη ΜΕΘ και τη συνέχιση της νοσηλείας του στο νοσηλευτικό όροφο. Συνεχίζεται να του παρέχεται όλη η ενδεικνυόμενη ιατροφαρμακευτική αγωγή και φροντίδα» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Ιατρικό Κέντρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το επόμενο στάδιο της νοσηλείας
Συνήθως η πρόγνωση ακόμη και μιας βαριάς σήψης για τους νέους ανθρώπους είναι καλή, δηλαδή οι όποιες βλάβες είναι αναστρέψιμες και οι ασθενείς επανέρχονται πλήρως μετά την έξοδό τους από την Εντατική.

Οι γιατροί πλέον αισιοδοξούν και το επόμενο μέλημά τους είναι να αποτιμήσουν αν τυχόν υπάρχουν βλάβες στα ζωτικά όργανα του Θάνου Πλεύρη και πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου