Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ

Κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο, ο Δημόκριτος ήταν ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας (και μπορεί να συγκριθεί, νομίζω μάλλον άδικα, μόνο με τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα ή τον Αριστοτέλη).
Ο Δημόκριτος (460-350 π.Χ.) γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης και από πολύ νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε τελείως στη φιλοσοφία, παραμελώντας κάθε άλλη υπόθεση της πεζής και μετρίας καθημερινής πραγματικότητας. Ο πατέρας του Δημόκριτου ήταν μεγαλέμπορος, και, όταν πέθανε, άφησε στον Δημόκριτο μια περιουσία εκατό ταλάντων, ποσό, τεράστιο για την εποχή.


Ο Δημόκριτος αμέσως χρησιμοποίησε αυτή την κληρονομιά για να κάνει ένα μεγάλο και πολύχρονο ταξίδι σε όλο τον γνωστό κόσμο, αναζητώντας τη γνώση, τη σοφία και τα αξιοθέατα (αυτά που είναι άξια να θεαθούν), όπου κι αν βρίσκονται, με σκοπό τη θεωρία και τη σύνθεση Κοσμοθεωρίας. Για πολλά χρόνια, ταξίδεψε από την Αίγυπτο ως την Αιθιοπία, στη Μικρά Ασία, στη Βαβυλώνα, στην Περσία και στην Ινδία.

Γαλλο-μαροκινή Συμμαχία

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και κυρίως μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, βλέπουμε με τρόπο αποτελεσματικό μια υποστήριξη μαροκινή στο επίπεδο της γαλλικής αστυνομίας σχετικά με την έρευνα. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτή η βοήθεια είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, εφόσον η παρουσία της κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο των δύο επιθέσεων που έγιναν ενάντια σε τρομοκρατικούς πυρήνες . Είναι προφανές ότι το Μαρόκο έχει λάβει θέση σε αυτόν τον αγώνα που ξέρει με τρόπο άμεσο στο ίδιο του το έδαφος. Επιπλέον οι γνώσεις του είναι πολύ χρήσιμες σχετικά με δίκτυα που διαπερνούν. Είναι λοιπόν σημαντικό να εξετάσουμε με τρόπο σαφή αυτήν την γαλλο-μαροκινή συμμαχία μέσα σε αυτό το ακραίο πλαίσιο από την άποψη της απώλειας ανθρώπων.

Σάλος στο διαδίκτυο - ΑΤΙΑ έπεσε στον Καναδά (Βίντεο)

Τι συνέβη πραγματικά στη Λίμνη Winnipeg; Αναφορές λένε για μυστηριώδη φώτα πάνω από τον καταυλισμό Jackhead στη Μανιτόμπα του Καναδά,

μια πιθανή συντριβή UFO στη λίμνη Winnipeg και για στρατιωτικές δυνάμεις με σνόουμομπιλς που τράβηξαν ένα μεγάλο δίσκο από τη λίμνη. Απαντώντας σχετικά με τις φήμες αυτές εκπρόσωπος για των καναδικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι επρόκειτο απλώς για στρατιωτική άσκηση.

Αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσίπρα στην Τουρκία «Έφταιγε το copy-paste», καμία παρερμηνεία, λένε Αθήνα και Λευκωσία

Αθήνα: Σε μία αγωνιώδη προσπάθεια επιδόθηκαν όλη την ημέρα Αθήνα και Λευκωσία για να αλλάξουν το κλίμα παρεξήγησης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτές.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της τουρκικής Haberturk για το άνοιγμα «παγωμένων» κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ είπε: «Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24», αλλά «δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις». Τάχθηκε επίσης στο πλευρό της Τουρκίας όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της, καθώς όπως είπε και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτή την πορεία, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος, δήλωσε.

Νέο βίντεο από το μακελειό στο Παρίσι - Πτώματα κείτονται έξω από το Cafe Bonne Biere

Σε ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από έναν κάτοικο της περιοχής και αυτόπτη μάρτυρα, διακρίνονται οι σοροί 4 ανθρώπων να κείτονται μπροστά από το Café Bonne Bière στο Παρίσι, εκτεθειμένες στα γεμάτα τρόμο και απόγνωση βλέμματα των περαστικών, λίγα δευτερόλεπτα αφότου οι τζιχαντιστές δολοφόνοι σκόρπισαν τον θάνατο την Παρασκευή το βράδυ.
Οι σκηνές καταγράφθηκαν μπροστά από έναν από τους υπαίθριους χώρους με τα τραπέζια των μπιστρό που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού –όπως επίσης το Σταντ ντε Φρανς στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας και ο συναυλιακός χώρος Μπατακλάν– που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 352, τρομοκρατικά χτυπήματα την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στους 153 η κυβέρνηση: Απείχε ο Παναγούλης, καταψήφισε ο Νικολόπουλος

Με απόφαση Τσίπρα διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης - Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ και ο Νίκος Νικολόπουλος - Ανέντιμη χαρακτηρίζουν πηγές του Μαξίμου την στάση Σακελλαρίδη, που διαφοροποιήθηκε και παρέδωσε τη βουλευτική έδρα
Με βαρύτατες απώλειες ολοκλήρωσε την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση καθώς η νέα επώδυνη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς οδήγησε σε δύο ανεξαρτητοποιήσεις (Ν. Νικολόπουλου από ΑΝΕΛ και Στάθη Παναγούλη από ΣΥΡΙΖΑ) και την παραίτηση του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη.