Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος; – Όλες οι θεωρίες(Βίντεο)

Μέγας Αλέξανδρος. Ο Έλληνας στρατηλάτης που αιώνες μετά το θάνατό του συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και φυσικά, μετά τα ευρήματα στην Αμφίπολη, ένας νέος κύκλος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων έχει ανοίξει για το τι απέγινε το νεκρό σώμα του Έλληνα αυτοκράτορα.

Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη θεωρία αναφέρει, ότι όταν χάθηκε από την Αίγυπτο, η σωρός του Έλληνα βασιλιά μεταφέρθηκε από Βενετσιάνους εμπόρους από την Αλεξάνδρεια στη Βενετία και ότι το λείψανο του Αγίου Μάρκου, δεν είναι άλλο από το νεκρό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πραγματικότητα.

«Για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν γραφτεί τόσα άρθρα και βιβλία όσα δεν γράφτηκαν για τις ταφές όλων των προσωπικοτήτων της αρχαιότητας. Υπάρχουν άπειρες θεωρίες.

Ποντιακή Ταυτότητα

Των Ν. Λυγερού, Ο. Ραπτοπούλου


Για να αποκτήσει κάθε Πόντιος ταυτότητα τα βήματα είναι απλά, αφού το μέσον είναι η ταυτότητα της Δυτικής Αρμενίας με τον χάρτη που περιγράφεται από το σχέδιο Wilson. Και πώς να μην πετάς από τη χαρά σου όταν ενώνεις το μέλλον με το παρελθόν. Δεν ντρέπεσαι πια να μην ξέρεις από πού είσαι, γιατί τώρα έχεις την ταυτότητα του τόπου από όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί σου. Με αυτήν την καινοτομία μπορεί να καλυφθεί το κενό των γενιών που λόγω κοινωνίας είχαν αφήσει τις ρίζες τους στη λήθη, γιατί δεν ήξεραν ακριβώς από ποιο μέρος του Πόντου είχαν έρθει οι δικοί τους.

Λόγω κοιτάσματος Ζορ όλα αλλάζουν

Tων Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Λόγω κοιτάσματος Ζορ όλα αλλάζουν, όχι μόνο τα μοντέλα για τις γεωτρήσεις, αλλά και το πλαίσιο των συμφωνιών που είναι πιο ενισχυμένο αλλά ακόμα και οι δηλώσεις των ειδικών που τολμούν επιτέλους να συμφωνήσουν ότι πρόκειται να βρούμε τουλάχιστον στην κυπριακή ΑΟΖ κοιτάσματα μεγάλων διαστάσεων και μάλιστα μεγαλύτερα του κοιτάσματος Αφροδίτη που μας παρουσιάζεται λανθασμένα εδώ και χρόνια ως η μέγιστη δυνατότητα που έχει η Κύπρος στην ΑΟΖ της.

ΠτΔ για Τουρκία: Να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για άνοιγμα κεφαλαίων

Μαδρίτη: Είναι ξεκάθαρο ότι σε σχέση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Σεπτέμβρη αυτό το οποίο αναμένεται είναι η Τουρκία να ανταποκριθεί και στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της προκειμένου να ανοίξουν κεφάλαια που την ενδιαφέρουν στην ενταξιακή της πορεία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στη Μαδρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε κατ` ιδίαν συνομιλίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Κυπριακό και την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Αφήνοντας «αιχμές» αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κορωνάκης

Αποχωρεί με απόφαση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης.Με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το «διαζύγιο» του με το κόμμα αφήνοντας αιχμές πως η απόσταση του από την κυβερνητική σκηνή «συνεχώς μεγαλώνει».
Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η αποχώρηση του δεν σχετίζεται με την συμμετοχή του σε κάποιο άλλο κόμμα και παραμένει πολιτικά ενεργός στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, «Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ολάντ: Ερχόμαστε στην Ελλάδα για διακοπές, να κάνουμε και επενδύσεις - «ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΗΜΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το υπουργικό συμβούλιο απέπεμψε τη Σαββαΐδου(Βίντεο)

Βαρια υπονοούμενα ότι η κυρία Σαββαΐδου λειτουργούσε κατά του δημοσίου συμφέροντος, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος - Η απόφαση θα επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - Η υπό απομάκρυνση γενική γραμματέας συσκέπτεται αυτές τις ώρες με τους δικηγόρους της
Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε η Ολγα Γεροβασίλη. «Το υπουργικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου.

Τεράστιο το χάσμα κυβέρνησης - δανειστών για τους πλειστηριασμούς - Σε αναζήτηση «πολιτικής λύσης»


Του Κωστή Πλάντζου
Από το newmoney
 
Μαραθώνια εξελίχθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και Οικονομικών, Ευκλ.Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 το μεσημέρι.
"Εμείς επιμένουμε στις θέσεις μας και αυτοί στις δικές τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος και πρόσθεσε: "Εάν δεν τα βρούμε αύριο τότε μπορεί να υπάρξει πολιτική απόφαση", εννοώντας ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε ανώτερο επίπεδο, πιθανόν και από τον πρωθυπουργό..

Καταστροφική κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Ένας νεκρός στο κέντρο του Μενιδίου(Βίντεο)

Νεκρός ανασύρθηκε μέσα από το αυτοκίνητό του ένας 41χρονος άντρας στο κέντρο του Μενιδίου. Εγκλωβίστηκε μέσα σε χείμαρρο μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του. Σαρωτική κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
Δυστυχώς ο πρώτος νεκρός από την σημερινή κακοκαιρία και την ελλιπή υποδομή της Πρωτεύουσας είναι γεγονός! Λίγο μετά τις 14:30 αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας 41χρονος με την μητέρα του εγκλωβίστηκε μέσα σε χείμαρρο στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο κέντρο του Μενιδίου.